Met deze nieuwe R18 wil Audi terug Le Mans winnen

Nieuwe Audi R18 is klaar voor Le Mans 2016Na het nipte verlies rekent Audi terug op de verbeterde R18 – mét een dieselmotor – om de belangrijke Le Mans overwinning in 2016 te claimen.

Na een lange mediacampagne wist Porsche hun “beginnersgeluk” direct te claimen en behaalden ze de overwinning in het Le Mans gebeuren deze zomer, het team van Audi behaalde de tweede plaats en kon daarmee hun indrukwekkende zegereeks niet verderzetten. Daarom werd de R18 racer nog wat aangepast om in 2016 terug mee te doen voor de overwinning, dit met ondermeer een verbeterde aandrijflijn en geoptimaliseerde aerodynamica!

#dieselgate of niet, Audi blijft geloven in hun 4.0-liter V6 TDI zelfontbrander terwijl VAG concerngenoot Porsche rekent op een viercilinder mét een hybride hulpmotor in de 919 Hybrid. Gedetailleerde prestatiecijfers blijven ten alle tijden geheim maar gezien het beperkte gewicht van de R18 hoef je niet te rekenen op duizend pk’s om supersnelle rondetijden neer te zetten.

De Audi R18 MY16 zal aantreden in het FIA World Endurance Championship (WEC) klassement dat start met een wedstrijd op het circuit van Silverstone (Engeland) maar iedereen kijkt voornamelijk uit naar de wedstrijd van Le Mans op 18 en 19 juni 2016. Audi zal daar wederom aantreden met drie exemplaren van de R18, om ginds competitief voor de dag te komen zal er nog stevig getest worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...