Officieel: Lamborghini Huracan LP580-2 [RWD!]

Officieel: Lamborghini Huracan LP580-2 [RWD!]Iets lichter, iets minder krachtig, iets zuiniger maar vooral een stuk speelser dankzij de achterwielaandrijving: de Lamborghini Huracan LP580-2!

Na het succes van de Gallardo in al zijn uitvoeringen was het reeds een publiek geheim dat we op een dag een achterwielaangedreven Huracan zouden krijgen. Volgens insiders komen er zelfs meerdere uitvoeringen (instapper, deze coupé en een Spyder) maar tot het zover is nog niet. Motorisch blijft deze Huracan LP580-2 (580 pk / 540 Nm) rekenen op de bekende 5.2-liter V10 al lever je wel 30 pk in ten opzichte van de reguliere Huracan, ook inzake sprintsnelheid (3,4 seconden) en topsnelheid (320 km/u) moet je een heel klein beetje onderdoen.

Het goede nieuws is de gewichtsbesparing (- 33 kg) en de mindere verbruik (11,9 liter benzine per 100 km) en CO2 uitstoot (278 g/km) waardoor je toch weer enkele euro’s kan besparen, de achterbanden – 19″ Pirelli PZero’s – zal je anderzijds wel weer sneller moeten vervangen.

Visueel krijg naast een resem LP580-2 badges een licht gewijzigde voorbumper die nog agressiever voor de dag komt. Onderhuids werd de ophanging wat aangepast net zoals een improved stuurgevoel, stabiliteits- en tractiecontrolesysteem. Op de exacte Belgische vanafprijs is het nog even wachten maar we vermoeden ongeveer een 160.000 euro, de Lamborghini Huracan LP580-2 beleeft deze week zijn wereldpremière op het Autosalon van Los Angeles!.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...