Officieel: Volkswagen Golf Cabriolet facelift

Officieel: Volkswagen Golf Cabriolet faceliftOnder de MY2016 noemer krijgt de Volkswagen Golf Cabriolet enkele updates mee in afwachting van een nieuwe generatie.

De Golf Cabriolet is de C-segmenter uit Wolfsburg voor de mondiale zonnekloppers onder ons, om volledig bij de tijd te zijn ondergaat hij enkele visuele en motorische aanpassingen. Aan de buitenzijde zou je de MY2016 moeten herkennen aan zijn strakke(re) en sportieve(re) voorbumper, brede zijflanken en sportieve accenten achteraan. In de personalisatiecatalogus komen er zes nieuwe koetswerkkleuren en evenveel nieuwe velgdesigns bij.

In het interieur kan je vanaf nu opteren voor het vernieuwde stuurwiel met handige functietoetsen, nieuwe uitrustingsniveau’s en hippe bekledingen in stof en leder. Op vlak van multimedia maak je ook progressie dankzij de toevoeging van het Composition Colour (radio) en Composition Media (navigatie, multimedia en connectiviteit) systeem.

Het motorenaanbod van de Volkswagen Golf Cabriolet bestaat nog steeds uit drie viercilinders (1.2-liter TSI, 1.4-liter TSI en 2.0-liter TDI) in 8 uitvoeringen met een vermogen tussen de 105 en 150 pk. Dankzij onderhuidse wijzigingen voldoen deze allemaal aan de strenge EURO6 uitstootnorm waardoor de uiteindelijke eigenaar minder taksen zal moeten betalen. Op het Autosalon van Frankfurt (IAA) in september staat deze Duitse zonnegod, toch kijken we stilaan uit naar een volledig nieuwe Golf Cabriolet.

Officieel: Volkswagen Golf Cabriolet facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...