Officieel: Audi Prologue Avant Concept

Audi Prologue Avant concept 2015
Zien we hier een voorbode van een Audi A7 Shooting Brake?

Na het debuut van de Prologue Concept in Los Angeles komt Audi met een Avant-versie van dat concept naar Genève. De Duitsers kondigen daarmee een nieuw tijdperk in van breaks met vier ringen in de grille. Die grille wordt hier geflankeerd door de befaamde Matrix Laser koplampen en sportieve luchtinlaten. Ook achteraan zien we gespierde lijnen en deurklinken werden volledig achterwege gelaten. Sensoren in de ruitomlijsting moeten die taak anno 201x op zich nemen.

Binnenin toont Audi haar opnieuw meester in interieurdesign en materialenkeuze, zoals donker hout en Unikat leder. Alles ziet er vrij clean uit en de wagen zit boordevol technologie. Twee uitneembare OLED displays zorgen bijvoorbeeld voor ontspanning op de achterbank.

Onder de motorkap vinden we de bekende 3.0-liter TDI terug, maar hier wel geassisteerd door een elektromotor met 14,1 kWh lithium-ion batterij. Gecombineerd goed voor een vermogen van maar liefst 455 pk en een kassei-ontwrichtende 750 Nm koppel. Om alles gecontroleerd over te brengen op het wegdek werd er wel geopteerd voor een vierwielaandrijving.

Met deze stuwkracht is het concept in staat van 0-100 km/u te sprinten in amper 5,1 seconden, de topsnelheid bedraagt traditiegetrouw gelimiteerd 250 km/u. Bovendien eerst zien en dan pas geloven, maar deze Audi Prologue Avant zou slechts 1,6 liter diesel per 100 kilometer verbruiken. De volledig elektrische autonomie bedraagt een knappe 54 kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...