Autosalon Brussel 2015: Jaguar Line-up

Jaguar XE
De Jaguar XE is de hoofdrolspeler op de stand van de Britten.

Jaguar stelt in Brussel de nieuwe XE voor, een te duchten concurrent voor de BMW3-Reeks, Mercedes C-Klasse en Audi A4. De wagen werd gebouwd op een volledig nieuw chassis met nieuwe materialen een nieuwe carrosserie met nieuwe motoren. Heel wat aluminium zorgt voor een voorbeeldige stijfheid, terwijl het strakke Ian Callum design sportiviteit en agressiviteit uitstraalt. Binnenin kreeg het multimediasysteem een make-over. De 2.0-liter diesel met 163 pk heeft een fiscaal voordelige CO2-uitstoot van amper 99 g/km en kost 34.990 euro. Naast 2.0-liter benzinemotoren is ook de 340 pk sterke V6 uit de Jaguar F-Type van de partij.

Als Europese première toont Jaguar ook de F-Type met vierwielaandrijving en de F-Type met manuele versnellingsbak, terwijl de XF en XF Sportbrake ook nog steeds in de kijker staan. De XF R-Sport onder andere beschikt over een 2.2-liter diesel met 163 pk en een gemiddeld verbruik van amper 4,6 liter per 100 kilometer. De wagen beschikt ook over enkele sportieve esthetische aanpassingen en een aangevulde uitrusting. De XFR-S Sportbrake met zijn 550 pk en 680 Nm spreekt tot slot voor zichzelf.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...