Officieel: Volkswagen Golf R Variant [300 pk!]

Officieel: Volkswagen Golf R Variant [300 pk!]Na lang wachten komt Volkswagen nu met officiële details naar buiten omtrent de snelste Golf Variant ooit!

Zoals je waarschijnlijk al zelf kon bedenken is de Volkswagen Golf R Variant de logische kruising van de heerlijk sportieve Golf R en de meer praktische Golf Variant. Op zich is deze nieuwe Volkswagen R telg een behoorlijke tegenstrijdigheid, toch laat de concurrentie (Skoda Octavia RS, Ford Focus Clipper ST, …) zien dat er een markt is voor dergelijke snelle papa/mama-wagens. Dezelfde tweeliter TSI benzinemotor is hier eveneens in staat om 300 pk en 380 Nm op te wekken, daardoor kan je met 5 inzittenden of een hele hoop bagage in 5,1 seconden reeds aan 100 km/u zitten. Een gelimiteerde topsnelheid klinkt altijd behoorlijk pretbedervend, al denken we dat 250 km/u ruimschoots zal volstaan.

Dankzij een efficiënte DSG zestraps automaat, mechanisch sperdiferentieel en de 4Motion vierwielaandrijving moet je met de Golf R Variant het hele jaar perfect veilig kunnen rijden, theoretisch zou een verbruik van 7,3 liter haalbaar moeten zijn. Alle sportieve veiligheidsfeatures en gadgets van de reguliere Golf R vinden natuurlijk ook hun weg naar de Variant. De CO2 uitstoot bedraagt bovendien 163 g/km.

Binnen heerst er een vrij blauwe sfeer op de eerste foto’s, maar gelukkig kan je bij Volkswagen zelf heel wat bepalen inzake personalisatie. Omdat je met een Volkswagen Golf R Variant niet met een doordeweekse leasewagen rijdt, werden er heel wat kwalitatieve materialen (chroom, koolstofvezel, leder, alcantara, …) voorzien en een resem R badges maakt het geheel af. Prijzen werden er nog niet meegedeeld, maar die zouden er tegen de lente van 2015 wel moeten zijn. Vanaf dan kan je deze snelle stationwagen immers bestellen, de eerste leveringen zijn kort erop voorzien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...