PSA snijdt drastisch in het aantal modellen

Citroën DS 5LS
Peugeot en Citroën zullen het binnenkort met een pak minder modellen moeten doen.

PSA Peugeot Citroën heeft een nieuwe CEO en dat zullen ze ginds geweten hebben. Carlos Tavares heeft zonet zijn businessplan voor de komende jaren voorgesteld. Daarin staan onder meer doorgedreven besparingsplannen. PSA heeft de voorbije 2,5 jaar namelijk een verlies van meer dan 7,5 miljard euro weten bijeen te sprokkelen. Dat verlies wil Tavares wegwerken door voornamelijk kosten te drukken en de rendabiliteit te verhogen.

Een van de meest opvallende toekomstplannen is het verminderen van het aantal modellen. Momenteel kent de groep 45 verschillende modellen. Tegen 2016 zouden dat er nog 38 zijn waarna dat aantal nog verder wordt gereduceerd tot slechts 26 modellen. Op die manier hoopt PSA jaarlijks 300 miljoen euro te besparen. Daarnaast gaat de DS-lijn van Citroën zich verder distantiëren van het moedermerk tot een volwaardig luxemerk. BMW, Mercedes en Audi mogen beginnen opletten deze underdog niet te onderschatten!

Rijtest Citroen DS5 HDI slider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...