Einde Volkswagen EOS in zicht

Volkswagen Eos
Volkswagen heeft nog geen plannen om de Eos te vervangen.

De verkoop van topless wagens is in België nooit uit de pan gevlogen, de laatste jaren tonen in grafieken zelfs dalende verkoopcijfers. Hetzelfde liedje speelt bij Volkswagen waar de Golf Cabrio en Eos het niche vullen. Volgens Volkswagen CEO Martin Winterkorn zijn bepaalde niches zodanig klein dat het de moeite niet waard is om ze nog te vullen. Zo werden er vorig jaar slechts 8.000 exemplaren gemaakt van de EOS. De reden voor die lage vraag is rechtstreeks te verhalen op de combinatie van een dure prijs en een gebrekkige bruikbaarheid. Zo rij je pas met een Eos vanaf 30.810 euro. Een diesel met een automaat krijg je pas mee vanaf 35.020 euro en met een boordcomputer, GPS, windbescherming en een tof kleurtje gaat het snel boven de 40.000 euro.

In ruil daarvoor krijg je een vrij onpraktische wagen met slechts twee volwaardige plaatsen en een kleine koffer. Daarenboven gaan diegenen die zich zo’n onpraktische (extra) wagen kunnen permitteren eerder bij de premium merken aankloppen. Bijgevolg moeten we volgens het Duitse Der Spiegel onze zinnen niet meer zetten op een opvolger van de Eos. De verkoop vlot niet en het ontwikkelen van een volledig nieuw model zou te duur zijn. Het zijn onder andere de hoge kosten verbonden aan de ingewikkelde dakconstructie die het concern weerhoudt een nieuw model te maken. (via: WCF)

Volkswagen Eos

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...