Autosalon Geneve 2014 Live: Maserati

Autosalon Genève 2014 Live: Maserati
De Heilige Drietand viert in Genève zijn honderdjarig bestaan en brengt ons daarom de Alfieri Concept!

We hadden het na de geruchten al een beetje verwacht, Maserati ging ons in Genève verrassen met een stijlstudie voor een nieuw model dat bij Il Tridente het segment van de Jaguar F-Type en de Mercedes AMG GT terug op de kaart zou zetten. Sportwagens met een stevige portie vermogen maar toch een gestileerd voorkomen en indien gewenst een rustig weggedrag, het blijft iets weggelegd voor Zuid Europa. Maserati werkte voor dit concept nog eens samen met Pininfarina en dat was al geleden sinds de jaren ’50, daarom haalden ze ook wat inspiratie bij de toenmalige Maserati A6 GCS-53.

De Alfieri is gebouwd op de grondvesten van de GranTurismo MC Stradale, maar werd toch nog 24 cm ingekort om een nog speelser weggedrag te garanderen, desondanks het hier nog steeds over een concept gaat. Motorisch wordt de krachtige 4.7-liter V8 ook gewoon overgenomen, goed voor 460 pk en 520 Nm, terwijl de topsnelheid ook ver boven de toegelaten limieten ligt.

Binnen het Masarati gamma lijkt er op het eerste zicht geen plaats voor 2 sportieve tweezitters, maar over enkele jaren zal de GranSport het stokje van de GranTurismo dus waarschijnlijk overnemen. Als de nieuwkomer alvast enkele stijltrekjes overneemt van deze Alfieri – overigens de founding father van Maserati – zit het alweer goed voor enkele jaren daar in Modena!

Eén zwaluw maakt de lente niet, dus brachten de Italianen nog wat meer speelgoed mee. De veeleisende klant kan vanaf heden aan z’n trekken komen bij de Quattroporte Ermenegildo Zegna die het beste combineert wat Italië te bieden heeft. Daarnaast staat er ook een bloedrode MC Stradale voor de zondagse plezierritjes en een prachtige Ghibli S met het Q4 systeem voor tijdens de week. Heidi Klum zagen we jammer genoeg nergens op de stand.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...