Officieel: Lamborghini Huracan LP610-4

Officieel: Lamborghini Huracàn LP610-4
Na alle speculatie en saaie videoteasers is het wachten eindelijk voorbij: dit is de Lamborghini Huracán LP610-4!

Lamborghini koos dan toch voor de sterk geanticipeerde Huracán naam en niet voor Cabrera, hoe dan ook is er zoals altijd weer een verwijzing naar een stier uit het roemrijke verleden. Desondanks de Italianen hier spreken over een nieuwe en dynamische designtaal herkennen we nog heel wat Gallardo lijnen met wat Sesto Elemento en Aventador trekjes. Had deze Huracán de laatste Gallardo facelift uit 2013 geweest, iedereen had het ook geloofd. Maar genoeg pessimistische berichtgeving, we zijn meer dan blij met deze nieuwe Lamborghini!

Motorisch is de bekende 5.2-liter V10 wederom van de partij, hier goed voor minstens 610 pk en 560 Nm koppel. De topsnelheid ligt voorbij de 325 km/u terwijl je slechts 3,2 tellen nodig hebt om 100 km/u aan te tikken. En dat allemaal met een motorblok dat voldoet aan de komende Euro6 norm én een verbruik van slechts 12,5 liter benzine optekent. Wie dat getal effectief op de 12″ TFT boordcomputer weet te toveren krijgt per direct een standbeeld in Sant’Agata, een verdubbeling van dat getal lijkt ons meer aannemelijk!

Zoals de meerderheid van de huidige Lamborghini’s die de fabriek verlaten, bezit ook de nieuwe Huracán vierwielaandrijving waardoor de alledaagse bruikbaarheid bijzonder stijgt. Via een dynamic driving selector kan je kiezen uit STRADA, SPORT en CORSA waarmee je de sportwagen een andere eigenheid kan geven. Later volgt er naar goede gewoonte ook een dakloze Spyder en een meer sportieve Superleggera variant, terwijl er ook achterwielaangedreven Huracan’s verwacht worden!

Het interieur van de gepensioneerde Gallardo kon niet meer verbergen dat hij uit een andere generatie kwam, de nieuwe Huracán LP610 moet die scheve situatie ietwat rechtzetten met een kwalitatief interieur met voldoende hightech gadgets zoals een leuk multimedia- en navigatiesysteem. Personalisatie is hot in supercar-land dus kan de nieuwe Lamborghini ook naar hartenlust afstellen op jouw persoonlijke smaak met prachtig leder, alcantara en Nappa in diverse kleuren en contrasterende stitchings.

Zodra 2014 aangebroken is en de franciacorta voldoende gezakt is, zal Lamborghini de wereld rondtrekken met de Huracán om tijdens privé voorstellingen de kooplustigen te overtuigen. De eerste publieke voorstelling staat gepland op het Autosalon van Genève in maart. De eerste leveringen zouden nog in tegen diezelfde zomer kunnen plaatsvinden, de prijs zou in dezelfde buurt liggen van de bijzonder succesvolle Lamborghini Gallardo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...