McLaren gaat Golfjes bouwen

McLaren VW Golf Stephenson
McLaren designer Frank Stephenson ziet zijn merk in de toekomst een concurrent bouwen voor de Volkswagen Golf.

Naast de MP4-12C, MP4-12C Spider en Mclaren P1 een concurrent bouwen voor de Volkswagen Golf. Waarom ook niet? In een interview met Autovisie (De Telegraaf) ziet de huisdesigner het alvast zitten, maar dan wel met carbon monocoque. Het blijft natuurlijk een McLaren en die moet zich toch wat differentiëren van alle eenheidsworst.

In het interview betuigt Stephenson ook zijn mening over grote designafdelingen, die volgens hem onwerkbaar zijn gezien er dan gewoonweg teveel mensen zijn met een eigen mening. Zo bekom je uiteindelijk een saai geheel waarbij alle gedurfde lijnen worden uitgevlakt. Audi is volgens hem het grootste slachtoffer van dit fenomeen. Verder moet een designer bij een merk als Kia in zijn ogen geen bolleboos zijn, maar wanneer je een hypercar ontwerpt, moet je toch ook ingenieur in hart en nieren zijn. (Via: Telegraaf)

Mclaren Stephenson

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...