3.000ste McLaren MP4-12C rolt van de band

McLaren MP4-12C nummer 3000 is een MP4-12C Spider
De McLaren MP4-12C doet het goed qua verkoop, sinds de productiestart in 2011 werden er alreeds 3.000 exemplaren gebouwd!

Daarmee doet de Britse sportwagen het zeer goed, misschien zelfs beter dan men initieel had durven hopen in Woking. Kosten noch moeite werden gespaard toen de liefde met Mercedes bekoeld was en McLaren zelf weer sportieve bolides van A tot Z wou gaan bouwen. Een bedrijfsbezoek zit er niet direct in, tenzij je een sterke aankoopintentie hebt, maar je kan een MP4-12C ook dichter bij de deur bestellen in Brussel. Met een basisprijs van €200.000 is de MP4-12C ook niet voor iedereen weggelegd, al hebben er toch al 3.000 personen toch die som betaald, uiteraard zonder opties.

Naast het verjaardagsfeest ter ere van de 50ste verjaardag vieren de 2.000 werknemers ook hun 3.000ste klantenexemplaar van de 3.8-liter aangedreven V8 sportwagen. Het specifieke model was een MP4-12C Spider in het Volcano Yellow geel, maar wie de gelukkige eigenaar is werd jammer genoeg niet meegegeven. Naast deze dakloze McLaren kan je hem ook kopen als Coupé, GT Sprint of de hardcore circuitminded GT3. Amerikaanse klanten kunnen ook nog kiezen voor een GT3 Cam Am versie, terwijl 5 fanboys voor een sterke meerprijs konden opteren voor een High Sport versie met unieke tweaks. De uniekste McLaren MP4-12C blijft dan wel weer de X1-Concept one-off, zo zie je maar dat iedereen wel ergens in uitblinkt!

Echt lang feesten zit er overigens niet in voor de McLaren medewerkers, de orderboeken voor de MP4-12C zitten nog een poosje vol en de sublieme P1’s worden nu ook in elkaar geschroefd. Het ontwikkelingsteam is daarbovenop nog even zoet met de nieuwe McLaren P13, die zou het gamma moeten vervolledigen als instapper.

McLaren MP4-12C nummer 3000 is een MP4-12C Spider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...