Volkswagen bouwde 30 miljoen Golfs

30 miljoen Volkswagen Golf
De 30 miljoenste Volkswagen Golf reed afgelopen week van de band in de fabriek te Wolfsburg.

Dertig miljoen Golfs in 39 jaar, dat komt volgens de berekeningen van Volkswagen uit op gemiddeld 2.000 exemplaren per dag. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van een voertuig dat een groot stuk van de evolutie over de totale autobranche met zich meedroeg.

Van veilige voorwielaandrijving bij de eerste Golf, de eerste TDI in de derde generatie, ESP en een automaat met dubbele koppeling in de vierde tot het standaard Autmatic Post-Collision Braking System van de laatste generatie. Om het met de woorden van Winterkorn zelf te zeggen: “This car has continued to democratize progress.” Tot slot even meegeven: de 30 miljoenste Golf was geen spannende GTI Performance, maar gewoon een brave TDI BlueMotion met een gemiddeld verbruik van slechts 3,2 liter/100 kilometer.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf 7 2.0 TDI 4MOTION

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...