Officieel: Maserati Ghibli

Maserati ghibli
Na de teaser zijn er nu ook officiële foto’s van de Maserati Ghibli beschikbaar!

En geen officiële foto’s zonder officiële informatie! Zo komt de nieuwste Maserati met een primeur voor de Italiaanse luxemerken, namelijk een dieselkrachtbron voorin. Een 3.0-liter V6 met een turbo krijgt die eer toegewezen, waarmee de Ghibli zeer aantrekkelijk wordt voor de zakelijke rijder. Maar niet getreurd, de petrolheads krijgen nog steeds de keuze tussen lekkerklinkende benzinemotoren. Maar liefst twee varianten van de 3.0-liter V6 uit de nieuwe Quattroporte zijn beschikbaar met respectievelijk 320 en 405 pk, als topmotorisatie zou er later nog een V8 benzinemotor zijn opwachting maken.

Zelf schakelen zit er ook niet in, je krijgt sowieso een achttraps automaat met voldoende sportieve eigenheid aldus Maserati. Voor de aandrijving heb je wel nog de keuze tussen een achterwielaangedreven variant of het Q4-systeem. Bij dit systeem krijgen de achterwielen nog steeds de prioriteit maar stuurt het indien nodig toch wat kracht richting de voorwielen. Het is Maserati dus overduidelijk menens met de Ghibli en de aanval op de gevestigde Duitse waarden zoals de Mercedes E-klasse, BMW 5-Reeks en Audi A6 lijkt frontaal ingezet. Met de knappe looks en aantrekkelijke badge moet het sowieso lukken om een hoop vermogende (zakelijke) rijders te overtuigen, al zal de rijbeleving de doorslag moeten geven.

Maar daarvoor is het nog even te vroeg en moeten we het stellen met deze lading verse officiële foto’s van de Maserati Ghibli. In de toekomst willen de Italianen jaarlijks 50.000 modellen verkopen waarvan deze – vierdeurs – instapper een belangrijk aandeel op zich zal moeten nemen. Met een voorzichtige prijsindicatie van €65.000 zit hij alvast goed in het segment.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Maserati Ghibli"

  1. PJS 09-04-2013 om 16:38

    Knappe auto, maar wat een draak van een naam..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...