Special: Audi op Interieur 2012

Audi at Interieur 2012
Wie Interieur 2012 bezoekt, zal niet alleen alle nieuwigheden op gebied van interieurdesign zien, maar kan zich ook laten voeren door een Audi-shuttle die aangekleed werd door Lowie Vermeersch.

De biënnale “Interieur 2012” gaat de komende week door op 2 locaties: in Kortrijk Xpo en BUDA. 2 locaties die niet bepaald dicht bij elkaar liggen. Probleem: hoe geraak je van A naar B zonder de beurs te verlaten? Peetvader Lowie Vermeersch – op zijn zachtst gezegd een grote naam in de designwereld – toverde een hele batterij Audi’s om tot shuttles die je niet gewoon vervoeren, maar ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt nog steeds op de beurs aanwezig te zijn. Wij gingen een kijkje nemen!

Audi at interieur 2012 (3)

Audi at interieur 2012Audi at interieur 2012

De Audi’s in kwestie werden aan de buitenkant aangekleed met een roze-blauw dynamisch lijnenspel, terwijl de binnenkant in een roze licht baadt door de gekleurde folie op de zijruiten. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je als bezoeker niet het gevoel krijgt de beurs niet te verlaten. De VIPs hebben het geluk te kunnen rijden in het haut-de-gamme van Audi, waaronder een Q7 en een A8. Voor de andere bezoekers is er de rest van het Audi-gamma, allerminst een slecht alternatief. De meeste reacties, inclusief de onze, luiden dat het leuk is dat Audi iets meer doet dan gewoon shuttles voorzien. Al mag je zoiets natuurlijk wel verwachten van een Premium-constructeur.

Audi at interieur 2012 (3)

Audi at interieur 2012Audi at interieur 2012

Deze biënnale is voor Audi niet alleen een mooie promotiecampagne, maar moet ook een platform zijn voor discussies over de toekomst van mobiliteit. Een vierkoppig panel van universitairen en designers ging los over dit thema. Onze landgenoot Lowie Vermeersch is alleszins geknipt voor dit debat, hij schreef 15 jaar geleden bij Pininfarina een thesis over de wagen van de toekomst anno 2012, laat dat toevallig ongeveer nu zijn. Conclusie na drie kwartier debatteren: niemand weet waar we exact naartoe gaan. Maar dat massa-transport, autodelen en minder verplaatsingen tot de toekomst horen, lijkt unaniem grond te vinden. Maar dat dit thema voorlopig nog abstract blijft, staat tegelijk buiten kijf.

Audi at interieur 2012

Dat Audi zelf ook druk bezig is met de wagen te ontwerpen die mensen binnen 20 jaar willen, blijkt duidelijk als we naar enkele conceptmodellen kijken. De Audi Urban Concept is het meest recente voorbeeld hiervan en was in 2011 terug te vinden op de IAA in Frankfurt. Deze compacte elektrische sportieveling biedt plaats aan twee personen. Benieuwd of we daar binnen 20 jaar met z’n allen in rondrijden. Want hoeveel we het ook over de toekomst van mobiliteit mogen hebben, niemand kan exact voorspellen wat er zal gebeuren.

Meer info over interieur vind je op hun website: Interieur.be

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...