Autosalon Parijs 2012: Volkswagen

Parijs 2012 Volkswagen Golf VII GTI Concept
Voor Volkswagen staat het Autosalon van Parijs gelijk aan de grote Golf VII show, inclusief GTI en BlueMotion Concept.

Volkswagen stelt met de nodige trots de zevende generatie Golf voor in Parijs. Het model is visueel misschien weinig verschillend van zijn voorganger, onderhuids is hij dat weldegelijk op haast alle vlakken. Zo maakt de nieuwe generatie gebruik van het nieuwe MQB-onderstel, werd er ferm op gewicht bespaard en is ook het productieproces flink aangepast. Hierdoor zou de Golf VII goedkoper zijn dan zijn voorganger, al zouden we in België meer uitrusting krijgen in ruil voor een gelijke prijszetting.

Om het geheel nog wat spannend te houden toont Volkswagen naast de Golf VII ook de GTI en BlueMotion Concept in Parijs. De Golf BlueMotion Concept is de zuinigste Golf ooit met een opgegeven verbruik van 3,2 liter/100 km. Daarmee is hij 0,5 liter/100 km zuiniger dan zijn voorganger en stoot hij amper 85 gram CO2 uit per kilometer. Onder de motorkap vinden we een 1.6 TDI met 110 pk en 250 Nm koppel die aan de EURO 6 emissienorm voldoet. Het lager verbruik werd verder bereikt dankzij een betere aerodynamica. De productieversie wordt in de zomer van 2013 verwacht.

Spannender is natuurlijk de Golf GTI Concept, die heeft alle legendarische GTI-elementen aan boord met ondermeer geruite stoelen, honingraat grille en grote wielen. Onder de motorkap hangt een 2.0 TSI met 220 pk, zijnde 10 pk meer dan zijn voorganger. De sprint van 0 naar 100 km/u is zo gepiept in 6,6 seconden. Wie wil kan ook nog voor een performance versie kiezen met 230 pk, dan sprint je één tiende sneller naar 100 km/u. Een productieversie wordt midden 2013 verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...