Officieel: Audi RS5 Cabrio

Audi RS5 Cabrio 2013
Audi heeft de Audi RS5 Cabrio onthuld, met onder de motorkap een 4.2-liter V8.

De Audi RS5 Cabrio krijgt net als de RS5 Coupé een 4.2-liter V8 FSI met 450 pk onder de motorkap. Daarmee slaagt de RS5 Cabrio erin om van 0 naar 100 km/u te sprinten in 4,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het vermogen wordt via een zeventraps S-Tronic automaat over de vier wielen verdeeld, terwijl de bestuurder manueel het uitlaatgeluid kan beïnvloeden via het standaard Audi drive select systeem. Optioneel kan je zelfs voor een sportuitlaat kiezen.

De RS5 Cabriolet krijgt ten opzichte van de RS5 Coupé enkele gewijzigde visuele details, zo krijgt de RS5 Cabrio full-LED koplampen en een aangepaste achterbumper met een hogere diffuser en een koolstofvezel kofferspoiler. Verder is er plaats voor een licht aangepast design voor de grille en nieuwe 19″ lichtmetalen velgen met tienspaaks design. De cabriolet opent zijn dak in 15 seconden terwijl het dak sluiten 17 tellen duurt, de bediening kan zelfs al rijdend tot een snelheid van 50 km/u. Het koetswerk werd hier en daar ook wat verstevigd om de stijfheid van de Coupé te benaderen. De Audi RS5 Cabrio zal vanaf begin 2013 bij de dealers staan, op het autosalon van Parijs wordt het model voor grote het publiek onthuld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...