Krijgt de Spyker C8 binnenkort meer vermogen?

Spyker C8 Aileron
De excentrieke Spyker C8 Aileron is nog steeds een streling voor het oog, maar onder de motorkap mag het wel ietsje meer zijn.

De Spyker C8 Aileron werd in 2009 voorgesteld op het Autosalon van Genève en geldt nog steeds als één van de meest excentrieke sportwagens in zijn klasse. Het aantal verkochte exemplaren lijkt ons op één hand te tellen, maar dat maakt deze supercar natuurlijk extra bijzonder. Onder de motorkap vinden we sinds de lancering een 4.2-liter V8 van Audi, goed voor 400 pk en 480 Nm koppel. Het merk denkt echter aan een vermogensupdate om nog enkele jaren met de C8 Aileron door te kunnen gaan.

Eerst werd gedacht aan de 6.2-liter Supercharged V8 uit de Cadillac CTS-V, maar door de rechtzaak die Spyker heeft aangespannen tegen GM lijkt die optie uitgesloten. Ondanks alles is Spyker nog steeds op zoek naar een V8 met minstens 500 pk, daarmee zou de Coupé in minder dan 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u moeten kunnen sprinten en een topsnelheid van meer dan 300 km/u moeten kunnen bereiken. Benieuwd welke autobouwer Spyker zal willen helpen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...