Spyker C8 - 8
Dat je in Nederland legaal drugs kan kopen merk je aan deze wagen, de Spyker C8. Een volledig gestoorde look en dito afwerking maken deze Nederlandse wagen echt bijzonder. Veel rijden er ook niet rond, in België zijn er maar drie eigenaars. Origineel is hij dus zeker, verder doet hij het ook niet slecht op de weg.

Je kan van deze wagen alvast niet zeggen dat hij niet origineel is, zijn design is prettig gestoord en het interieur heeft veel weg van een vliegtuiginterieur. Niet zo vreemd als je weet dat Spyker vroeger vliegtuigen bouwde. Zo start je de wagen met een vliegtuigswitch en zijn de wijzertjes in retro-aluminium afgewerkt. Het propellor logo dat aangevuld wordt met het opschrift “Nulla tenaci invia est via” wat betekend “Voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar” is een mooie slagzin voor een bedrijf dat ondanks financiele problemen veel respect verdient.

Motorisch is deze wagen ook niet ongestoord, een bijgespijkerde 4,2 liter audi motor creëert een vermogen van 400 pk. Het sprintje naar honderd kan in 4,5 seconden en zijn topsnelheid ligt rond de 300 km/h. De prijs varieert naargelang de uitvoering (Laviolette, spyder, Double 12 S) tussen de 234.000 en 266.000 euro. Niet goedkoop maar je betaald voor een deel mee aan de originaliteit.

Foto van het Interieur (jammer genoeg zonder uniek stuur)
Spyker C8 Interieur

Jeremy Clarkson test de Spyker C8

Petrolhead test de Spyker C8