Officieel: Spyker B6 Venator Spyder Concept

Spyker B6 Venator Spyder Concept
Spyker stelt de B6 Venator Spyder Concept op Pebble Beach!

De Spyker B6 Venator Spyder Concept wordt omschreven als een zeldzame combinatie van erfgoed, design, prestaties en exclusiviteit. Het model bestaat uit een carbon koetswerk dat rust op een aluminium platform. De stijlvolle Roadster heeft ook LED koplampen en 19″ Turbofan lichtmetalen velgen. Ook de badges ontbreken niet, maar deze keer op een toch wel zeer originele manier: Nulla tenaci invia est via, wat zoveel betekent als “Voor doorzetters is geen weg onbegaanbaar”. De spreuk komt op de uitlaten te staan, de hoofdsteunen en langs de zijkant op hoofdhoogte.

De cockpit doet ons dan weer sterk denken aan de Coupé Concept die we zagen op het Autosalon van Genève. Het interieur bestaat uit premium lederen bekleding, aluminium afwerking en is uitgerust met het handelsmerk van Spyker, namelijk het blootgesteld schakelmechanisme. Ook een driedelig stuurwiel, infotainment systeem en uit de luchtvaart geïnspireerde instrumenten zijn part of the deal. De Spyker B6 Venator Spyder concept is voorzien van een V6 middenmotor die 375 pk levert, terwijl de aandrijving voorzien is van een 6-traps automaat die de kracht verdeelt over de achterwielen. Spyker zou de Spyker B6 Venator Spyder in productie laten gaan eind 2014 met de focus op klanten uit Europa, Indië, het Midden-Oosten en Azië. In Amerika is hij gepland voor begin 2015.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...