Gespot: Spyker C8 Laviolette

Gespot: Spyker C8 Laviolette [Belgische nummerplaat!]
Italianen zijn in staat om prachtige wagens te ontwerpen, maar ook de Nederlanders kunnen er iets van. Maak kennis met de prachtige Spyker C8 Laviolette!

De betere Belgische automarkt doet het niet slecht de laatste tijd: na een nieuwe Bugatti Veyron, een bijzonder exclusieve Aston Martin One-77, een snelle Porsche Turbo S en het begin van een resem Ferrari 458 Speciale’s staat er nu duidelijk ook een Spyker op een rood/witte nummerplaat. In tegenstelling tot zijn supercar-broertjes koos de eigenaar wél voor een gepersonaliseerde nummerplaat, maar met een basisprijs van ongeveer €180.000 mag dat geen al te stevige inspanning zijn.

Of het hier gaat om een gloednieuw exemplaar of een leuke occasie is niet geweten, gezien de penibele situatie waar Spyker zich de laatste jaren moest doorworstelen. Na een lichte vorm van grootheidswaanzin met nieuwe modellen, een Formule 1 team, een premium SUV met eerst een V12 maar later toch slechts een V8, een verhuis en een Russisch avontuur lijkt het nu toch terug beter te gaan met de Nederlandse sportwagenbouwer. Op de laatste autosalons zagen we nog een B6 Venator Concept en eveneens een dakloze Spyder Concept. Met de beste wil ter aarde gunnen we Victor Muller z’n speeltjes, maar eerst toch maar wat modellen zien te bouwen!

Deze onderstaande C8 Laviolette was het eerste product dat Spyker bouwde in Zeewolle, de naam verwijst zelfs naar de Belgische hoofdingenieur Joseph Valentin Laviolette. De 4.2-liter V8 krachtbron werd toen nog bij Audi ingekocht en verder ontwikkeld door eigen vakmensen, goed voor 400 pk en 480 Nm koppel. Niet bijzonder veel in dit segment, maar het Laviolette verhaal wordt veel beter als je weet dat de wagen slechts 1.275 kg weegt er een handgeschakelde zesbak aanwezig is. Als je wat goed kan schakelen geraak je in 4,5 seconden aan 100 km/u, terwijl de wagen stopt met accelereren bij 300 km/u.

Naast een lange en korte wielbasis heb je ook nog de keuze uit een C8 Laviolette Spyder, jammer genoeg loopt het Spyker verhaal minder vlot dan bijvoorbeeld de Italiaanse evenknie zoals Pagani. Beide constructeurs steken bijzonder veel tijd en energie in het designverhaal en het interieur is dan ook een waar kunstwerk, de inspiratie vloeit bovendien verder uit de luchtvaart!

Power Switch Photography had de kans om deze prachtige wagen vast te leggen op de gevoelige plaat, check zijn Facebookpagina voor nog meer beeldmateriaal!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...