Officieel: Audi koopt Ducati

Audi koopt Ducati
Audi heeft officieel aangekondigd Ducati over te kopen van de Investindustrial Group.

Hoewel de deal nog niet volledig rond is, zal deze volgens Audi spoedig afgesloten worden. Het enige waar de Duitse autobouwer nog op wacht, is goedkeuring van enkele autoriteiten. Rupert Stadler, zetelend in de raad van bestuur bij Audi, erkent Ducati als een wereldwijd bekende motorfietsenfabrikant. Hij noemt Ducati bovendien premium, reden genoeg voor de Duitse uitvinders van het woord om de Italiaanse tweewielers over te kopen.

Wat Audi precies wil aanvangen met Ducati is nog onduidelijk, maar het is alvast mogelijk dat ze hun kennis van lichtgewicht constructies en controlesystemen op de motorfietsen zullen trachten over te brengen. Vorig jaar in december nog was er nochtans een samenwerking met de concurrenten van Mercedes-Benz, zowel in het kader van de nieuwe SLK55 AMG als de C63 AMG shoot.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Audi koopt Ducati"

  1. Wolf 19-04-2012 om 17:26

    Lijkt me een prima deal.Lamborghini is er ook beter op geworden….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...