Autosalon Brussel 2012: Jeep

Autosalon Brussel 2012 Jeep
Ook Jeep is op het Autosalon van Brussel terug te vinden, in Paleis 4 stelt het haar nieuwe gamma en enkele Belgische premières voor.

De blikvanger voor Jeep is ongetwijfeld de prestatiegerichte Jeep Grand Cherokee SRT8. Het model maakt in Brussel zijn Belgische première en beschikt over een gloednieuwe 6.4-liter HEMI V8 met 468 pk. De SRT8 levert dan ook sterke prestaties: 0 naar 100 km/u duurt 4,8 seconden, de topsnelheid ligt op 255 km/u. Visueel valt het verlaagde profiel en het sportieve interieur op, een sportstuur met schakelflippers maakt de sportieve intenties duidelijk. De SRT8 pronkt op het autosalon naast de door ons geteste Grand Cherokee 3.0 CRD.

Naast de krachtige Grand Cherokee SRT8 is er ook plaats voor een nieuwe V6-motor in de Jeep Wrangler. Het gaat om een gloednieuwe 3.6-liter Pentastar V6-benzinemotor die zorgt voor 284 pk en 347 Nm koppel, het blok wordt daarnaast gekoppeld aan een verbeterde vijftraps automaat, maar is ook verkrijgbaar met een manuele zesbak. De nieuwe motorisatie zou zich laten kenmerken door een stillere werking en een verhoogd comfort op de weg, de nieuwe benzinemotor zal in het gamma een alternatief bieden voor de 2.8-liter turbodiesel. Naast de nieuwe motor valt er nog meer nieuws te rapen voor de Wrangler, Jeep introduceert in Brussel namelijk de speciale serie Wrangler “Arctic”. Een model dat zich liet inspireren door een winters thema. De wagen wordt uitgerust met specifieke 17″ velgen en exclusieve kleuren en details, waaronder een “Arctic” badge met de beruchte Yeti in de hoofdrol. De versie is zowel met 3.6 benzine als met 2.8 diesel beschikbaar. Naast de nieuwigheden is uiteraard ook het reguliere gamma terug te vinden in Brussel, waaronder de Jeep Compass. Jeep vind je terug in Paleis 4 van het autosalon.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...