Alcohollimiet naar 0,2 promille? + Poll

Alcoholcontrole
Staatssecretaris voor Mobiliteit Wathelet werkt aan een plan om de alcohollimiet te verlagen van 0,5 naar 0,2 promille.

Als het van de nieuwe Staatssecretaris voor Mobiliteit afhangt zullen we binnenkort nog strenger gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol achter het stuur. Wathelet werkt namelijk aan een plan dat de verkeersveiligheid in ons land moet optrekken, het plan zou volgende week al moeten klaar zijn. In het plan zal zowel preventie als sensibilisering een belangrijke rol spelen, maar zou ook een daling van de alcoholgrens omvatten. Of die verlaging voor iedereen zal gelden is echter nog niet bekend, het zou kunnen dat enkel jonge bestuurders onder deze strengere regelgeving zullen vallen. Het aantal alcoholcontroles zou algemeen ook toenemen. Daarnaast wil Wathelet ook extra veiligheidsmaatregelen voor oudere bestuurders, waarbij deze zich vanaf een bepaalde leeftijd aan een medische keuring moeten laten onderwerpen.

Bijzonder is de reactie van de Belgische transportfederatie Febetra op de plannen voor de verlaging van de alcohollimiet, zij willen graag nultolerantie voor vrachtwagenchauffeurs. Alcohol en drugs gaan niet samen met veilig rijden en dus moet het gebruik ervan verboden worden tijdens de werkuren, luidt het in een reactie op de plannen van Wathelet. “Een vrachtwagenchauffeur die onder invloed zou rijden, is een gevaar op de weg”, zegt Febetra in een mededeling. De federatie benadrukt ook dat de vrachtwagenchauffeurs een voorbeeldfunctie hebben op het vlak van verkeersveiligheid.

Alcohollimiet verlagen van 0,5 naar 0,2 promille?

View Results

Laden ... Laden ...

Alcoholcontrole

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alcohollimiet naar 0,2 promille? + Poll"

  1. Wolf 04-01-2012 om 8:59

    IPV de limiet verlagen, kan de politie misschien meer gaan controleren op alcohol en/of drugsgebruik. Ik wil wel pleiten voor nulgebruik bij jongeren.

  2. dimpie 05-01-2012 om 7:38

    Ze willen de staatskas vullen ja

Reageer

Reactie aan het plaatsen...