MINI Countryman John Cooper Works op komst

MINI Countryman John Cooper Works JCW
MINI zal in Genève de MINI Countryman John Cooper Works lanceren, een prestatiegerichte Countryman.

MINI wil het publiek alvast wat opwarmen voor de komst van de heetste Countryman, het merk stuurt vakantiefoto’s van de Countryman JCW tijdens de laatste wintertesten in Oostenrijk. Technische details houdt het merk voorlopig geheim, al weten we wel dat de JCW logischerwijs over meer vermogen zal beschikken dan de Countryman Cooper S, die met 184 pk alvast niet onderbedeeld is. Volgens geruchten zou de JCW op zijn beurt over 215 pk beschikken, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7 seconden.

Op technisch vlak zal de JCW ook voorzien worden van een sportophanging, terwijl de JCW ook één centimeter lager bij de grond zal liggen dan de Cooper S. Ook de achterste remmen krijgen een upgrade, er komen remschijven met een diameter van 296 mm in plaats van 280 mm in de Cooper S. Qua styling mogen we zoals alle John Cooper Works modellen uiteraard ook wat sportieve accenten verwachten, het gaat ondermeer om een gewijzigde voorgrille en bumper, uitgeklopte wielkasten, een nieuwe achterbumper met diffuser en twee centrale uitlaatpijpen. Meer details volgen zodra het autosalon van Genève nadert, het model zal tegen de zomer van 2012 bij de dealers staan.

Lees hier onze rijtest met de MINI Countryman Cooper S ALL4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...