Teaser: Audi Q3

Audi Q3 Teaser
Audi toont enkele officiële schetsen van de Q3, die reeds in Shanghai onthuld zou worden.

De Audi Q3 is de langverwachte concurrent voor de BMW X1 en staat op het platform van de Volkswagen Tiguan. Volgens geruchten zou de Q3 bovendien een eenvoudigere Haldex vierwielaandrijving krijgen van Volkswagen, in plaats van het quattro systeem dat Audi voor haar andere wagens gebruikt. Het design van de Q3 zal gelijkenissen vertonen met dat van zijn grotere broer, de Q5.

De 1.4-liter viercilinder TSI motor zou als instapper dienen, met een vermogen tussen de 125 en 150 pk. Een 2.0-liter TSI moet voor sportievere prestaties zorgen, met een vermogen van 170 tot 211 pk. Natuurlijk zullen ook de nodige zelfontbranders van de partij zijn, de topdiesel zou zelfs 200 pk produceren. Aangezien Audi net voor het autosalon van Shanghai de foto’s vrijgeeft, kunnen we daar een Q3 debuut verwachten. De wagen zou reeds gelanceerd worden in de zomer van 2011.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Teaser: Audi Q3"

  1. Decor 08-04-2011 om 16:30

    Een overbodige wagen, net zoals de X1

Reageer

Reactie aan het plaatsen...