Gerucht: Volgende Audi S8 krijgt 520 pk

Audi S8 Impressie
Audi werkt in alle stilte aan de Audi S8, de meest krachtige versie van de Audi A8. Volgens bronnen zou hij over 520 pk beschikken.

Volgens de bronnen zou Audi gebruik maken van een Bentley 4-liter Twin-Turbo V8 die 520 pk produceert, daarmee zou de S8 zich nestelen tussen de 500 pk sterke BMW B7 Alpina en de 544 pk sterke S63 AMG. De stijging in vermogen is opmerkelijk, de huidige generatie beschikt namelijk maar over 450 pk uit een 5.2-liter V10. Gezien de vermogenstoename lijkt een sprint van 0 naar 100 km/u met de nieuwe generatie mogelijk in minder dan 5 seconden.

De Audi S8 moet het dus met 2 cilinders minder stellen, maar daar tegenover komt wel meer vermogen, meer koppel en ongetwijfeld ook een lager verbruik. Bij Mercedes zien we een gelijkaardige evolutie, al bleef het aantal cilinders gelijk. Daar werd de slagruimte van 6,3 naar 5,5 liter teruggebracht, maar werd dit gecompenseerd door twee turbo’s toe te voegen. De volgende generatie Audi S8 zal vermoedelijk op het autosalon van Detroit, begin volgend jaar, voorgesteld worden. (Via: WCF)

Audi S8 Impressie

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Volgende Audi S8 krijgt 520 pk"

  1. max 28-03-2011 om 20:03

    lelijke bumper hoor, die fotoshop

Reageer

Reactie aan het plaatsen...