Gerucht: Quattroporte opvolger in Frankfurt

Maserati Quattroporte GTS
Maserati staat aan de voet van een enorme productexpansie. Nieuwe berichten wijzen erop dat het Italiaanse merk de komende jaren drie nieuwe modellen zal lanceren.

De eerste in de rij nieuwe modellen is de opvolger voor de Quattroporte, die voorlopig de codenaam M156 meekrijgt. De wagen zou onthuld worden op het autosalon van Frankfurt in september. Als puntje bij paaltje komt, gaat het eigenlijk over een GranTurismo sedan, die onder de motorkap een 4.7-liter V8 krijgt met een verwacht vermogen van 405 tot 440 pk. Interessant om mee te delen is dat volgens Inside Line de Quattroporte zich lager zou positioneren dan zijn voorganger, om de strijd aan te gaan met de Audi A8, BMW 7-Reeks en Mercedes S-Klasse.

In 2013 zou er een Maserati crossover komen, gebaseerd op de Jeep Grand Cherokee en Dodge Durango. Informatie hierover is schaars, maar het model zou een unieke styling meekrijgen met een zeer exclusief interieur. Sergio Marchionne, de grote man bij Fiat, bevestigde eerder reeds dat de crossover een Ferrari-motor zou lenen. Specificaties werden echter niet vermeld.

Tenslotte zou Maserati in 2015 een instapmodel lanceren, voorlopig intern M157 genoemd. Prijzen zouden starten vanaf ruwweg €55.000. De ‘baby Quattroporte’ zou een V8 motor meekrijgen en concurreren met de Mercedes E-Klasse, BMW 5-Reeks en Audi A6. Voor wie dat wat slapjes klinkt, komt er hoogstwaarschijnlijk ook een hardcore versie van dat model uit met een prijs rond €66.000. Hiermee wil Maserati de AMG-, M- en RS- versies van de net genoemde concurrenten het vuur aan de schenen leggen. (Via:WCF)

Maserati Crossover

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Quattroporte opvolger in Frankfurt"

  1. PJS 24-03-2011 om 0:34

    Can’t wait!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...