Geneve 2011: Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi Concept Geneva
De Minagi Concept combineert Mazda’s nieuwe SKYACTIV technologie met de nieuwe KODO designtaal.

Met de Minagi Concept neemt Mazda afstand van het Nagare design en introduceert het de nieuwe KODO designtaal, Japans voor ‘ziel in beweging’. Bovendien is het concept voorzien van Mazda’s nieuwe SKYACTIV technologieën. Met deze technologieën komt Mazda tegemoet aan het milieu, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Ook veiligheid speelt een prominente rol.

De Minagi Concept is een voorbode van een toekomstige crossover die bij Nissan in productie zal gaan. De naam Minagi staat voor een energieuitstotend object en verwijst naar de snelheid, wendbaarheid en spirituele karakter van de wagen. De designers van Mazda haalden bovendien hun inspiratie bij jagende luipaarden. Het moment waarop deze dieren hun spieren opspannen vooraleer op een prooi af te stormen, werd getransformeerd in de gespierde proporties van de Minagi.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Mazda Minagi Concept"

  1. Kristof L 01-03-2011 om 21:27

    Leuke doorlopende lijn van het ene voor licht naar het andere. Voor de rest mocht de voorgrille wel iets hoekiger zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...