Rijtest & Video: Audi A1 1.6 TDI 105 Pk

Rijtest Audi A1 TDI
Met de A1 treedt Audi toe tot het segment van de compacte premium modellen, the next big thing, maar is het ook een echte Audi?

Het design geeft in ieder geval meteen een premium gevoel, niet voor niets grijpt Audi terug naar de gekende designelementen van het merk. Vooraan betekent dat een single-frame grille samen met standaard LED-dagrijlichten die in een typische Audi-stijl gevormd zijn. Om een chiquere look te bekomen kan je de A1 daarnaast optioneel uitrusten met een contrasterende dakboog, zo krijg je een meer opvallend model. We zagen namelijk al meerdere exemplaren rijden zonder deze contrasterende dakboog en die modellen hebben het toch wat moeilijker om op te vallen in het verkeer. Achteraan werkt Audi met een eerder vernieuwende stijl, al vallen in het bolle achterwerk wel wat trekjes van de Q5 te herkennen. Audi laat verder nog genoeg ruimte voor personalisatie, zo kan de A1 met een sportief S-Line pakket besteld worden en kan er tot 18″ in een uitgebreid velgengamma worden gekozen. Qua looks is de A1 dus een typische Audi, het oogt premium en er is erg veel ruimte voor personalisatie.

Rijtest: Audi A1 1.6 TDI

Audi trekt die lijn door in het interieur, zodra je in de wagen stapt merk je dat het interieur met de grootste precisie in elkaar is gezet. Qua materiaalkeuze hebben we daarnaast ook niet te klagen, op geen enkele plaats vinden we harde plastics terug en alle materialen voelen goed aan wanneer je ze aanraakt. Het design is erg strak, met enkel de ronde ventilatiemonden en het inklapbaar navigatiesysteem als opvallende elementen. Die soberheid lijkt een bewuste keuze van het merk, het toont dat Audi de compacte premium rijder eerder ziet als iemand die houdt van sobere precisie dan van jeugdige speelsheid zoals we dat kennen bij de MiTo, DS3 en MINI. Dat het merk eerder consequent is in zijn designtaal kunnen we het uiteraard niet kwalijk nemen, het zijn trouwens de huidige A1 rijders die in de toekomst naar een A4, A5 of A6 moeten overstappen.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Het algemene gevoel in de A1 is gelijk aan dat van elke andere Audi, alles valt makkelijk te bedienen en je zit erg comfortabel. Ons model was uitgerust met het navigatiesysteem, en dat werkt zoals we het van de andere modellen gewoon zijn. Enkel het scherm leek van een lagere kwaliteit, maar storen doet dat zeker niet. De ruimte in de A1 is zeker voldoende voor de voorste passagiers, maar wie op de achterbank plaatsneemt zal het afhankelijk van zijn lengte niet altijd even gemakkelijk hebben. De aflopende daklijn beperkt niet alleen de hoofdruimte, ook voor lange benen is achterin geen plaats. De kofferruimte is daarnaast met 267 liter niet erg ruim, maar de concurrentie doet het daar zeker niet beter. Voor wie de ruimte een breekpunt is, kan eventueel wachten tot Audi de vijfdeurs A1 Sportback lanceert. Deze is al volop in ontwikkeling en zou wel eens heel binnenkort in première kunnen gaan.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Onder de motorkap van ons testmodel vonden we de 1.6 TDI met 105 pk en 250 Nm koppel terug, deze motor kennen we al langer uit verschillende motoren van de VW-groep, maar leek in de A1 een ideale match te hebben gevonden. Zo voelt de motor goed aan in combinatie met de A1, hij zorgt voor voldoende vermogen en koppel en het schakelen via de vijfbak gaat erg vlot. De sprint van 0 naar 100 km/u neemt met deze motor 10,5 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 190 km/u. De prestatiecijfers doen het misschien niet meteen vermoeden, maar de motor zorgt zeker voor voldoende pit in de A1. Enkel wanneer je onder de 1.500 toeren zakt is het zoeken naar vermogen en koppel, maar zelfs in die situaties lijkt het blokje erg gewillig om terug naar de hogere toerenzone te kruipen. Ook het verbruik is een ongetwijfeld pluspunt van deze motorisatie, zo bedraagt het opgegeven verbruik 3,9 liter/100 km. Wij verbruikten tijdens onze test gemiddeld 5 liter/100 km, maar wanneer we ons rijgedrag aanpasten naar de ecologische standaard volstond 4,5 liter/100 km.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

De Audi A1 laat zich erg vlot besturen, het erg stevige stuur brengt de voorwielen met grote precisie in beweging. Doordat de wielen zo goed als op de uiteinden van het koetswerk staan is er amper plaats voor overhang en is de wendbaarheid erg hoog. Het sportieve Go-Kart gevoel dat we van MINI kennen haalt de Audi A1 echter net niet, Audi heeft de A1 duidelijk iets comfortabeler afgesteld. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het wegcomfort van het niveau is van een A4 of A6, de A1 blijft een klein en licht model dat zich al wat sneller laat beïnvloeden door oneffenheden in het wegdek. Toch is de algemene indruk ook hier positief, met zijn volwassen weggedrag maar met ruimte voor een speelse toets lijkt de A1 hier een goed evenwicht gevonden te hebben.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Naast de 1.6 TDI met 105 pk is er in het motorgamma nog plaats voor drie benzinemotoren en 1 dieselmotor. Langs benzinezijde kan je instappen met een 1.2 TFSI met 86 pk en is er verder ruimte voor een 1.4 TFSI met 122 of 185 pk. Die laatste is het voorlopige topmodel in het gamma, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden en een topsnelheid van 227 km/u. Later volgt ongetwijfeld een Audi S1, over hoeveel vermogen die zal beschikken is echter nog niet bekend. Langs dieselzijde kan je ook nog kiezen voor een versie met 90 pk. Alle modellen worden standaard van een handbak voorzien, maar optioneel kan je voor een S-Tronic zeventraps automaat kiezen met dubbele koppeling.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Dat je voor een premium auto flink in je portemonnee mag duiken weten we al langer dan vandaag, en de Audi A1 is daar zeker geen uitzondering op. Voor ons testmodel moet je in de Ambition uitvoering minstens 20.500 euro neertellen. Maar zelfs in deze uitvoering heb je nog een betrekkelijk kale A1, voor de contrasterende dakbogen betaal je 400 euro, de Xenon-koplampen kosten 1.000 euro en het navigatiesysteem kost los 2.000 euro, maar je krijgt er dan wel een multifunctiestuur, Bluetooth, USB en AUX-aansluiting bovenop. Ons testmodel was met opties 26.500 euro waard, best veel geld voor een auto van dit formaat. Toch doet Audi het niet zo slecht ten opzichte van de concurrentie, de Citroën DS3 1.6 HDi en MiTo 1.6 JTDm zijn met vergelijkbare uitrusting wel een stuk goedkoper, de MINI Cooper is van zijn kant net iets duurder. Audi prijst zich dus zeker niet uit de markt, zeker als je weet dat het ten opzichte van de DS3 en MiTo binnenin een meer premium indruk maakt. Verder is de 1.6 TDI met zijn CO2-uitstoot van 104 gram/km goed voor een ecopremie van 15% op de aankoopprijs.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Conclusie

De Audi A1 is een echte Audi, vanaf het moment dat je instapt geeft hij je het gevoel dat je met iets bijzonders onderweg bent. De A1 onderscheidt zich niet alleen door zijn looks, die hem duidelijk in lijn zetten met het Audi-gamma, maar ook dankzij kleine details zoals de contrasterende dakbogen die hem een bijzondere uitstraling geven. Het interieur is met uiterste precisie ontworpen, maar mist misschien de speelsheid die we bij zijn concurrenten wel terugvinden. Het sobere en strakke interieur ligt echter wel volledig in lijn met de andere modellen in het gamma. Door zijn compacte buitenafmetingen mist de A1 wel wat ruimte achterin en is er ook voor bagage niet erg veel plaats. De 1.6 TDI van zijn kant lijkt wel een perfecte match voor de A1, niet alleen is de motor zuinig, ook de prestaties zijn meer dan behoorlijk. Ook de kostprijs maakt de A1 een echte Audi, de basisprijs blijft nog binnen de perken, maar de optielijst kan de wagen een flink stuk duurder maken. Toch heeft Audi met de A1 een evenwichtig model op de markt gezet, die het zijn concurrenten erg moeilijk kan maken.

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Overzicht

+ Een echte Audi
+ Prestaties 1.6 TDI
+ Evenwichtig rijgedrag

– Prijs
– Ruimte achterin

Rijtest Audi A1 1.6 TDI

Tekst: Pieter-Jan Scheir
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Tim De Baets

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: Audi A1 1.6 TDI 105 Pk"

  1. Audi A1 29-03-2011 om 12:38

    Ik heb m, ik heb m!
    Gisteren opgehaald, hij rijdt heerlijk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...