Teaser n°1: nieuwe Audi A6 2011

teaser audi A6 2011
Audi zal binnenkort de nieuwe Audi A6 lanceren. De eerste teaserfoto is vanaf heden een feit.

Op de teaserfoto is het upmarket gamma van Audi te zien, met de nieuwe Audi A6 onder een doek. Al de bovenstaande modellen, de Audi R8 Spyder, de Audi A8, de Audi A8L en de Audi A7 worden in Neckarsulm gebouwd, waar ook de nieuwe A6 gebouwd zal worden. Wanneer we naar het bestaande gamma kijken, moeten we niet echt ver nadenken om te weten hoe de nieuwe Audi A6 eruit zal zien. De heren in Ingolstadt zijn op gebied van design namelijk niet de meest innovatieve.

We verwachten dat de nieuwe familieneus met de gebogen led-rail in de koplampen ook zal terugkeren op de nieuwe Audi A6, maar dan met enkele lichte aanpassingen. Eerder toonden we al een impressie van de nieuwe Audi A6 die onze vermoedens omtrent het toekomstige design volledig inlost.

Motorisch gezien zal er wellicht ook niet veel nieuws onder de zon zijn. De instapmotor zal een 2.0 liter grote TDI-motor worden met 136 pk. Deze motor is ook beschikbaar met een output van 170 pk of 163 pk voor de fiscaal vriendelijke kopers. Verder zijn er nog twee V6-dieselmotoren met 190 of 240 pk. Aan de benzinekant gebeurt instappen met een 2.0 liter grote TFSI-motor met 170 pk. De 2.8 liter grote V6-motor met 190 pk of 220 pk vult het gamma naar boven aan. Er bestaat nog een 3.0 liter grote V6-motor met 290 pk en de krachtigste motor is een 4.2 liter grote V8-motor met 350 pk.

Wat er onder de motorkap van de nieuwe Audi RS6 zal liggen, is nog niet bekend. Aangezien de teasercampagne van de nieuwe Audi A6 nu al van start gaat, vermoeden we dat de nieuwe A6 niet al te lang meer op zich zal laten wachten. Het autosalon van Genève misschien? Later moet dan de Audi A6 Avant volgen en uiteindelijk nog enkele andere versies zoals de Audi S6, de Audi RS6 en de Audi A6 Allroad. (via AB)

Nieuwe Audi A6 2011

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...