Opel Antwerpen sluit onherroepelijk

Opel Insignia Rijtest
Opel Antwerpen zal wellicht nog dit jaar de deuren sluiten. Geen enkele van de potentiële overnemers zou voldoen aan de voorwaarden van GM.

Vrijdag verstreek de deadline die General Motors had gesteld om een overnemer te vinden voor de Antwerpse fabriek. Blijkbaar heeft GM geen enkele kandidaat gevonden die aan de eisen voldoet, hierdoor verliezen de 1.300 werknemers van Opel Antwerpen hun job. Door de sluiting zal ook toeleverancier Johnson Controls in Geel zijn deuren sluiten.

Volgens de christelijke vakbond ACV heeft GM de werknemers een rad voor de ogen gedraaid, ‘vanaf de aankondiging van de intentie tot sluiting van de fabriek aan de Noorderlaan op 21 januari van dit jaar, werd onmiddellijk duidelijk dat GM er alles zou aan doen om een overname te doen mislukken’, klinkt het.

Een werkgroep moest uiterlijk op 30 september een overnemer vinden, die de fabriek dan effectief zou overnemen vanaf begin 2011. Volgens ACV was het een onmogelijke opdracht om in slechts 4 maanden een ernstig bod te onderhandelen. ACV roept de Vlaamse regering nu op om een een nieuw industrieel project te werken op de terreinen van Opel Antwerpen, het zou moeten gaan om een echte reconversiegroep die zoveel mogelijk banen moet proberen behouden. (Via: De Tijd)

Opel Antwerpen

Deel dit bericht:

3 reacties op "Opel Antwerpen sluit onherroepelijk"

 1. Seb 04-10-2010 om 13:38

  Echt erg!

 2. Niels 04-10-2010 om 15:06

  vind ik zeker niet leuk

 3. MRM 04-10-2010 om 16:05

  Laat ons hopen dat er iemand nog iets kan doen met de infrastructuur.

  We kunnen altijd zoeken naar de Belgische Victor Muller en het merk Minerva terug in het leven roepen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...