Parijs ’10: Maserati GranTurismo MC Stradale

Maserati GranTurismo MC CS
Maserati staat in Parijs met een raceversie van de GranTurismo op de stand: de Maserati GranTurismo MC Stradale.

De Maserati GranTurismo MC Stradale is afgeleid van de GT4-racer van het merk. De straatversie beschikt over een 4.7-liter V8 met 450 pk, dat is 10 pk meer dan de GranTurismo S. Daarnaast steeg ook het koppel met 20 Nm, de MC Stradale sprint ook sneller naar 100 km/u dankzij een beter afgestelde versnellingsbak. De automatische transmissie werd opgewaardeerd en schakelt nu namelijk in minder dan 60 milliseconden van verzet.

Gewicht is uiteraard minstens zo belangrijk, de MC Stradale is 120 kilogram lichter dan de GranTurismo S. Op de weegschaal weegt de MC Stradale 1.770 kilogram, dankzij de nagenoeg ideale gewichtsverdeling van 48-52% slaagt de wagen er ook in om unieke rij-eigenschappen voor te leggen. Remmen gaat via nieuwe carbonkeramische remmen van Brembo, terwijl speciaal ontwikkelde banden van Pirelli het vermogen op de weg moeten overbrengen. Buitenaan zien we nieuwe bumpers, een splitter, een gewijzigde motorkap, bredere spatborden en dikkere uitlaten. Optioneel is de MC Stradale ook te bestellen met een rolkooi en vierpuntsgordels. De eerste modellen worden in februari 2011 afgeleverd.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Parijs ’10: Maserati GranTurismo MC Stradale"

  1. Kristof L 30-09-2010 om 21:51

    Hier hoort een stoer geklede lara croft achtig type van ‘model’ bij, niet dat klassevolle geraamte! Echt een auto die ontzag wekt! Nice

  2. Tim 01-10-2010 om 9:55

    Man man, een auto om verliefd op te worden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...