Nieuwe Volkswagen Passat komt eraan in 2011


De nieuwe Volkswagen Passat zou tegen het autosalon van Parijs in September klaar moeten staan. De lancering staat een jaar later gepland.

Update: de nieuwe VW Passat is officieel.

Ondertussen zijn al de eerste beelden binnengelopen van de nieuwe Volkswagen Passat, die momenteel volop getest wordt. De Passat zou iets meer upmarket zijn dan de huidige Passat, zonder al teveel in het vaarwater van de Audi A4 te komen. Om de Passat wat meer klasse te geven, zou het interieur verschillende kenmerken van de Volkswagen Passat CC lenen, de Coupé-versie van de huidige Passat.

Aan de buitenkant kunnen we de nieuwe VW-look verwachten. De koplampen zullen dus een stuk strakker en hoekiger worden dan voorheen. Verklapt de Volkswagen Compact Coupé Concept ons wat meer over het nieuwe uiterlijk? Allicht wel! In de koplampen worden hoogstwaarschijnlijk enkele LED-stroken verwerkt, om de Passat hedendaagser dan ooit tevoren te maken.

Onder de motorkap hoeven we geen mirakels te verwachten. Benzineliefhebbers kunnen wellicht terecht bij een 1.4 of 1.8 FSI-motor, die dieselaars zullen moeten kiezen tussen een 1.6 of 2.0 TDI. Het is twijfelachtig of er nog een Passat R36 zal komen. Als er al een sportieve versie zal komen, is dat wellicht met een kleinere motor.

De komst van de nieuwe VW Passat luidt niet alleen een nieuwe berline in, maar ook de komst van een nieuwe station wagon, die wellicht traditiegetrouw de naam Variant zal krijgen. Of er effectief een coupé komt, is nog twijfelachtig. De VAG-groep heeft alleszins de Audi A5 al in haar gamma, dus echt veel tijd en kosten zouden er dan weer niet kruipen in het ontwikkelen van een dergelijk model. Dat er een vierdeurscoupé komt, hoeft allicht niemand te verbazen. (via AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...