Eerste Opel Ampera geproduceerd


Op 23 april rolde de eerste Opel Ampera in Amerika van de band. Tegen 2012 zal de productie op volle toeren draaien.

De modellen die nu gemaakt worden, dienen niet om op de markt verkocht te worden. Ze zullen gebruikt worden om verschillende testen te ondergaan. Zo zal onder meer het gemiddeld verbruik officieel vastgelegd worden en zal de laatste hand aan de software en het ontwerp gelegd worden.

De Opel Ampera is een elektrische wagen, die 60 km kan rijden zonder behulp van een verbrandingsmotor. Wanneer de autonomie toch tekort zou schieten, laadt de verbrandingsmotor batterijen op, die op hun beurt de elektromotor van stroom voorzien. Op die manier kan de wagen ongeveer 500 km afleggen op één volle tank.

Deel dit bericht:

5 reacties op "Eerste Opel Ampera geproduceerd"

 1. Kristof L 28-04-2010 om 13:11

  Lijkt me een stoere auto eigenlijk. Beetje eigenzinnig zoals de honda civic. Zijn die boemerang lichten verdwenen? Het is moeilijk te zien op de zwarte versie.

 2. MRM 28-04-2010 om 13:27

  Ik heb een extra foto aan het artikel toegevoegd waarop je duidelijk kan zien hoe de koplampen vormgegeven zijn.

  De Boomerang-vorm werd behouden, al bestaat ze niet zuiver uit de lichtkasten, maar is er er ook wat bumper in verwerkt.

 3. Kristof L 28-04-2010 om 13:44

  Thanks! Als ‘bijna’ productiemodel vind ik dit toch wel best hip. Ietwat lomp maar zeker niet mis. De stroomlijn vooraan lijkt wel niet echt efficiënt (maar zal’t waarschijnlijk wel zijn). Iets meer chromé in de voorgrille en ik ben helemaal akkoord 😀

 4. Mrnix 28-04-2010 om 15:45

  wrm hebben die hybride auto’s allemaal +- dezelfde vorm? (hierbij denk ik aan toyota prius, honda…)

 5. Kristof L 28-04-2010 om 15:52

  @ Mrnix:  Gelijk heb je, maar bij GM hebben ze toch geprobeerd hem wat meer ‘power’ te laten uitstralen dan andere hybrides. De koffer die hoger zit dan de motorkap en gestroomlijnd is, is typerend voor hybride auto’s. Hierdoor krijg je een beter aerodynamica.  (veronderstel ik)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...