Facelift voor Maybach 57 en 62

Facelift Maybach 2011
Maybach zal op het autosalon van Bejing de facelifts van hun modellen voorstellen. Een laatste poging om het merk van de ondergang te redden?

Het meest luxueuze automerk binnen de Daimler-groep zit in slechte papieren, in 2009 kon Maybach amper 200 wagens verkopen en geruchten dat het merk te koop zou zijn duiken steeds vaker op. Om het merk terug op goede rails te krijgen leek een facelift van de modellen misschien wel welgekomen, maar de aanpassingen zijn erg klein en lijken niet meteen voor een meerverkoop te zullen zorgen. De première in China kan echter wel duiden op een statement dat het merk vooral in China hoge ogen wil gooien, want Chinezen houden gezien hun liefde voor verlengde wielbasissen van veel beenruimte.

Dankzij de facelift krijgen de S-modellen van de Maybach 57 en 62 18 pk meer dan voorheen waardoor het totale vermogen nu op 630 pk komt. Daarnaast is het verbruik ook licht gedaald, van 16,4 naar 15,8 liter per 100 kilometer, maar daar zal je als geïnteresseerde Maybach koper niet meteen voor naar de dealer rennen. De standaard 57 en 62 modellen krijgen geen vermogensupgrade, het verbruik daalde hier echter wel van 15,9 naar 15 liter per 100 kilometer.

Verdere optische wijzigingen beperken zich tot een aangepaste voorbumper, LED lichten en een aangepaste grille waar enkel die hard Maybach kenners hun slaap voor zullen laten. Nieuw zijn de 19″ velgen voor het standaard model en de 20″ velgen voor de S-modellen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Facelift voor Maybach 57 en 62"

  1. Kristof L 23-04-2010 om 17:40

    Ah zooo lelijk! Doet me vooraan denken aan de vorige generatie E-klasse, niet positief dus.

  2. CL 24-04-2010 om 9:46

    De voorkant lijkt precies op zo een goedkoop chinees-productiemodel. Mss best da ze zich gaan concentreren op chinese markt.

  3. Frank 24-04-2010 om 12:21

    @CL; alleen jammer dat het prijskaartje niet zo Chinees is…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...