Audi A1: galerij + video

Audi A1
Audi heeft deze ochtend zijn concurrent voor de MINI voorgesteld, we hebben 27 foto’s en een video van Audi’s stadswagen verzameld.

De Audi A1 ziet er goed uit, daar zullen de meeste het met mij eens zijn. De wagen oogt in ieder geval een stuk frisser dan de grotere Audi modellen en daar zal ongetwijfeld de gekleurde dakboog voor iets tussen zitten. Binnenin merken we op dat degelijkheid troef is, alles ziet er prima uit maar mist misschien wat emotie ten opzichte van een MINI. Toch kunnen we de algemene indruk over deze Audi A1 positief noemen, op het autosalon van Genève zien we hem voor het eerst in het echt. Hopelijk valt hij ook dan in de smaak.

De Audi A1 zal zoals jullie allemaal wel weten gebouwd worden in Audi Brussel, de A1 is het tweede model dat deze week onthuld werd en in België geproduceerd zal worden. Eerder was de Volvo S60 aan de beurt. Onder de motorkap zal er bij de start gekozen kunnen worden tussen 2 benzine en 2 dieselmotoren. Wie voor een benzinemotor kiest heeft de keuze tussen een 1.2 TFSI met 86 pk en een 1.4 TFSI met 122 pk. Voor de dieselaars onder ons is er de keuze tussen een 1.6 TDI met 90 of 105 pk. Uiteraard zijn alle motoren erg zuinig, de zuinigste 1.6 TDI verbruikt 3,8 liter/100 km.

Voor meer informatie over de Audi A1 verwijzen we jullie graag naar ons uitgebreid artikel, geniet alvast van de video en het fotomateriaal.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Audi A1: galerij + video"

 1. Mrnix 10-02-2010 om 16:27

  knappe wagen!

 2. dimitri 10-02-2010 om 18:30

  Te braaf in mijn ogen, de schetsen en proto’s waren veel strakker afgelijnd. Vindt dat hij tegenvalt tegenover wat er eerst is gepresenteerd geweest.

 3. BNNY 10-02-2010 om 18:46

  Nu wachten op de S1!

 4. blubbar 10-02-2010 om 19:37

  Jeuj, de A1 ziet er even saai uit als het filmpje. Nooit echt vat gehad op de hele Audi hype…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...