Vernieuwde Opel Corsa ecoFLEX: slechts 3,7 l/100 km

Opel Corsa EcoFLEX nieuw
Vanaf Januari komt Opel met een nieuwe versie van de Corsa ecoFLEX, deze stoot 10% minder CO2 uit dan de vorige generatie.

Terwijl de vorige generatie Corsa ecoFLEX aangedreven werd door een 1.3 CDTI dieselmotor met 75 pk en 170 Nm koppel, krijgt de nieuwe Corsa ecoFLEX dezelfde motor maar met een grotere turbo met variabele geometrie. Daardoor komt het totale vermogen op 95 pk en beschikt de tweede generatie Corsa ecoFLEX over 190 Nm koppel tussen 1.750 en 3.250 toeren per minuut. Het verbruik van de nieuwe Corsa ecoFLEX komt op 3,7 l/100 km, 0,4 liter minder dan de vorige generatie. De CO2-uitstoot bedraagt met de driedeurs 98 gram CO2 per gereden kilometer, de vijfdeurs stoot 99 gram per kilometer uit. De Corsa ecoFLEX is standaard ook uitgerust met een partikelfilter.

Volgens Opel combineert de nieuwe Corsa ecoFLEX twee troeven: een lage CO2-uitstoot en hoge prestaties. Dankzij het vermogen van 95 pk haalt de Corsa ecoFLEX een topsnelheid van 177 km/u en sprint hij van 0 naar 100 km/u in 12,3 seconden. Tegelijkertijd blijft de CO2-uitstoot onder de 105 gram per gereden kilometer waardoor de Corsa ecoFLEX in België aanspraak kan maken op een ecopremie van 15% van de aankoopprijs.

Opel Corsa EcoFLEX nieuw

Vanaf januari 2010 is de nieuwe Opel Corsa ecoFLEX milieuvriendelijker en dynamischer dan ooit tevoren. Hij wordt aangedreven door een geavanceerde 70 kW/95 pk sterke 1.3 CDTI dieselmotor met een turbo met variabele geometrie. Hij levert 28 procent meer vermogen dan de vorige Corsa ecoFLEX terwijl het verbruik en de CO2-emissies met ongeveer 10 procent omlaag gingen.

De nieuwe Corsa ecoFLEX illustreert de filosofie van Opel, die erin bestaat ecologisch verantwoorde wagens met een gezonde dosis rijplezier te ontwikkelen. Dankzij zijn koppel van 190 Nm, dat ter beschikking staat tussen 1.750 en 3.250 t/min, stelt deze Corsa ecoFLEX zich tevreden met slechts 3,7 l/100 km en stoot hij in de driedeursversie slechts 98 g/km CO2 uit. Bij vijfdeursversies is dat 99 g/km.

Beide versies beschikken over een standaard gemonteerde dieselpartikelfilter die de schadelijkste emissies voor de gezondheid beperken. Met deze Corsa ecoFLEX genieten zowel wagenparken van bedrijven als particuliere bestuurders in veel Europese landen speciale belastingvoordelen.

De Corsa ecoFLEX kan in diverse uitrustingsniveaus worden besteld. Zo kunnen klanten zelf kiezen welke bekleding en uitrusting ze in hun wagen willen, en dat vanaf het basisniveau tot de rijkelijke Cosmo-variant.

De motor van de nieuwe Corsa ecoFLEX combineert twee troeven: een lage CO2-uitstoot en hoge prestaties. Daartoe deden de Opel-ingenieurs een beroep op een turbo met variabele geometrie die de motorprestaties aanzienlijk opdrijft. Om de hogere turbodruk te ondersteunen, hebben de ingenieurs de compressieverhouding lichtjes teruggeschroefd, van 18 naar 16,8 over 1. Ze optimaliseerden ook de afstelling van de motor: het veel hogere koppel bij lage toeren en het hogere maximumvermogen maakten een nieuwe transmissieconfiguratie mogelijk met een langere transmissieverhouding voor de vijfde versnelling. Met zijn 95 pk haalt de nieuwe motor een topsnelheid van 177 km/u en heeft hij slechts 12,3 seconden nodig voor de sprint van 0 tot 100 km/u. De milieuvriendelijke afstelling met langere verhoudingen helpt de CO2-uitstoot onder de 100 g/km te houden.

De aerodynamica werd verbeterd door de wagen met 20 mm te verlagen en de luchtstroom via de luchtinlaten te optimaliseren. De velgen zijn uitgerust met nieuw ontworpen, efficiëntere wieldoppen. De Corsa ecoFLEX Essentia is uitgerust met speciale 175/70-banden met een lagere rolweerstand op lichtere, onder waterdruk gevormde, stalen 14”-velgen (Enjoy & Cosmo: 15”-velgen).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...