Fisichella vervangt Badoer

F1 Ferrari
Lucca Badoer heeft het 2 keer mogen proberen, maar als je als laatste finisht in een Ferrari zijn er niet zoveel mensen gelukkig. Dat was ook het geval bij de Ferraritop, daarom hebben ze Giancarlo Fisichella overhaald om voor Ferrari te rijden tot Felipe Massa volledig hersteld is.

De Braziliaan raakte in een coma toen hij geraakt werd door een metalen object tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Zijn herstel vlot erg goed, wonderbaarlijk goed zelfs! Momenteel is Massa in behandeling in een gerenomeerd ziekenhuis in Los Angeles. Felipe hoopte dat hij terug kon racen tegen de GP van Brazilie, maar dat is te vroeg volgens de dokters. De kans dat Massa nog racet dit seizoen is uitgesloten, als het herstel verder goed verloopt rijdt hij volgend jaar weer voor Ferrari.

Schumacher kon niet, Badour kon het ook niet en nu mag Giancarlo Fisichella het proberen. 3e keer goede keer zeggen ze toch? Zijn huidige werkgever, Force India, heeft zijn rijder vandaag de vrijheid gegeven om te onderhandelen met Ferrari, dus niets zal zijn overstap nog in de weg staan. Zijn goede prestatie van zondag in de GP van België bewijst dat de man in goede vorm is én goed kan racen, om de woorden “minderwaardige auto” niet te gebruiken. Veel testwerk zal er niet gebeuren, aangezien dat verboden is. Hopelijk leert Fisichella de F60 snel kennen, want de volgende Grote Prijs is volgende week in het Ferrarigekke Italië. De kans bij uitstek om te bewijzen dat hij het waard is. Als Kimi Räikkönen zijn trucje van zondag in Francorchamps kan herhalen en zo alweer wint, zal iedereen in Italië de mindere prestaties van dit seizoen vergeten.

Niemand zou ooit weigeren om voor Ferrari te rijden, maar Massa zal op een dag toch zijn auto terugkrijgen. Welke functie Giancarlo dan krijgt is niet duidelijk, maar zijn contract is er één voor lange termijn. Lucca Badoer werd vriendelijk bedankt en geprezen door de Ferraritop, maar het is ook duidelijk dat men meer verwacht van een vervanger.. De vervanger van een vervanger – alle gekheid op een stokje – vindt je enkel in de F1.

Afspraak dus over een dikke week voor de GP van Italië, op het bekende circuit van Monza. We kijken er alvast naar uit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...