Peugeot haalt dubbel in 24u Le Mans

Peugeot 908 HDi FAP
Peugeot heeft vandaag de 24 uur van Le Mans gewonnen en daarmee de hegemonie van Audi doorbroken. Ook de tweede plaats was voor de Fransen.

De Peugeot 908 HDi van Marc Gene, Alexander Wurz en David Brabham reed in 24 uur maarliefst 382 ronden rond het circuit van Le Mans. Ook de tweede plaats was voor Peugeot, de tweede wagen werd bestuurd door Stéphane Sarrazin, Franck Montagny en Sébastien Bourdais. Het is voor het eerst sinds 1993 dat Peugeot de belangrijkste duurrace ter wereld kon winnen.

Peugeot is er dus in geslaagd om de hegemonie van Audi te doorbreken, het Duitse merk kon de voorbije 9 jaar 8 keer winnen. Dit jaar werd door Audi voor een nieuwe wagen gekozen, de Audi R15 TDI, blijkbaar was die niet opgewassen tegen de Peugeot 908 want de winnaars van vorig jaar, Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Allan McNish speelden geen enkele rol van betekenis en eindigden op de derde plaats, 7 ronden achter de leider.

In de LMP2 klasse won de Porsche RS Spyder van Team Essex, in de LMGT1 klasse de Corvette C6.R van Corvette Racing. In het LMGT2 klassement won de Ferrari F430 GT van Risi Competizione, opvallend was de vijfde plaats voor de Nederlandse Spyker C8 Laviolette in hetzelfde klassement. (Via: Lemans.org)

Het volledige eindresultaat kan je hier downloaden. (.pdf)

24u Le Mans 2009

24u Le Mans 2009

24u Le Mans 2009

24u Le Mans 2009

24u Le Mans 2009

24u Le Mans 2009

Deel dit bericht:

4 reacties op "Peugeot haalt dubbel in 24u Le Mans"

 1. BNNY 14-06-2009 om 19:18

  Hoopje F1’rijders..

  Persoonlijk vind ik Le Mans maar niets, het is niet echt een snelheidsrace, eerder uithouding is essentieel..

 2. PJS 14-06-2009 om 19:40

  Ik vind Le Mans wel charme hebben, de combinatie van snelheid en uithouding lijkt mij juist zeer uitdagend!

 3. Willem 14-06-2009 om 21:07

  Ik ben ook een liefhebber van Le Mans! Via de live stream wat zitten kijken en toch het een en het ander gezien 😉

  Er zijn wel enkele gebeurtenissen voorafgegaan aan het verlies van Audi, zo is er in het teken van budgetinkrimping niet ingeschreven voor de Amerikaanse Le Mans series, waar toch heel wat informatie en ervaring wordt opgedaan. Dit is natuurlijk slechts 1 vd maatregelen.
  Leuk was ook om zien dat Audi tijdens de race de neus van de wagens veranderde om te zien welk effect dit heeft tijdens een wedstrijd.

  De prestaties van de twee Peugeot’s zijn opmerkelijk te noemen, maar we mogen niet vergeten dat dit reeds het derde jaar is dat deze wagens meedingen naar de titel. Het was bij Audi niet anders, de eerste seizoenen niet winnen om daarna de puntjes op de i te zetten.

  Opvallend is dat slechts 1 vd 5 Porsches gefinished is, terwijl wel 9 vd 10 Ferrari’s finishten…

  Proficiat aan ook het Spykerteam! Dit is een zeer mooie verwezelijking!

 4. BNNY 14-06-2009 om 21:08

  In de GT2 behaalde Ferrari zelfs de eerste 4 plaatsen met hun F430

Reageer

Reactie aan het plaatsen...