Nieuwe Audi A2 bereikt conceptstadium

Audi A2 Impressie
De revival van de Audi A2 krijgt eindelijk vorm, volgens Michael Dick is de nieuwe designstudie afgerond en wordt er nu aan een concept gewerkt.

De Audi A2 is niet meer op de markt sinds 2005. Eerst werd er gedacht dat de A2 zijn platform met de Volkswagen Up en Space Up zou delen maar dat zou niet het geval zijn. Michael Dick, hoofd van de R&D bij Audi stelt dat de A2 groter zal zijn dan de Up en minstens zo groot als de A1 maar met een andere body. Waarschijnlijk zal Audi kiezen voor een nieuw gedeeld platform.

Het zijn drukke tijden voor Audi in het segment van de kleine auto’s. “Momenteel heeft de A2 onze prioriteit en we moeten ook nog de A1 introduceren.” De Volkswagengroep werkt daarenboven ook nog aan een elektrisch aangedreven wagen gebaseerd op de Up. “De A2 moet verschillen van de VW en zal ongetwijfeld premium moeten zijn. We kijken met interesse naar Toyota en wat het aan het doen is met de IQ.”

Michael Dick wou ook nog kwijt dat de A2 zeer herkenbaar zal zijn maar tegelijk ook zeer verschillend met de oude A2. Van de A2 zou er op termijn ook een elektrische of hybride variant kunnen komen. Op een conceptversie van de A2 is het wel nog wachten tot volgend jaar. (Via: WCF)

Impressiefoto:
Audi A2 Impressie

Deel dit bericht:

4 reacties op "Nieuwe Audi A2 bereikt conceptstadium"

 1. XliljeezyX 25-03-2009 om 15:11

  Waarom was het vorige model ook alweer uit productie? volgens mij omdat niet zo’n ding kocht omdat het een mislukte daihatsu sirion 2 is.

 2. PJS 25-03-2009 om 15:14

  Inderdaad omdat (bijna) niemand hem kocht, eigenlijk was hij een beetje voor op zijn tijd, niemand wou toen in een kleine Audi rijden. Nu is de economische toestand echter zo veranderd dat mensen storm lopen voor Premium stadswagentjes…

 3. Willem 25-03-2009 om 15:58

  Wat het ook was, de vorige A2 werd bedacht als een brandstofbesparende wagen. Het design was niet echt opwindend en goedkoop (zelfs tov BMW bv) was hij ook al niet. Weinig redenen dus om voor de vorige A2 te kiezen.
  Als ik nu eerlijk mag zijn, de impressie die we hier te zien krijgen, slaat ook op niet veel vind ik. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… (VW Golf)

 4. PJS 25-03-2009 om 16:02

  @Willem; eigenlijk is de bovenstaande impressie gebaseerd op de VW Space Up, maar daarop zal de A2 nu toch niet gebaseerd worden dus de impressie is zeker niet betrouwbaar.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...