Maserati Quattroporte Sport GT S facelift

Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS
Maserati zal op het autosalon van Detroit de facelift van de Quattroporte Sport GT S voorstellen, de Sport GT S beschikt over 440 pk.

Na de facelift van de Maserati Quattroporte en de Quattroporte S met respectievelijk 400 en 430 pk, was het natuurlijk tijd om ook de sportiefste Quattroporte van een facelift te voorzien. De Quattroporte Sport GT S gebruikt dezelfde 4.7 liter V8 motor als de Quattroporte S maar haalt daar 10 pk meer uit. Deze kleine vermogensupgrade werd bereikt door een nieuw uitlaatsysteem te plaatsen.

Samen met de motorupgrade werd de ophanging verlaagd, de shockdempers vernieuwd en de ophanging verhard. Dit alles moet de Quattroporte een sportiever rijgedrag geven. De zestraps automatische versnellingsbak is dezelfde gebleven maar de software voor de schakelflippers achter het stuur is verbeterd zodat snellere schakeltijden mogelijk zijn.

Binnenin werd de gebruikelijke afwerking in hout vervangen door carbon en zijn de stoelen gemaakt uit een mix van leder en Alcantara. Aan de buitenkant blijven de aanpassingen subtiel, de uitlaatpijpen zijn ovaal en de koplampen en de grille zijn donkerder. De Sport GT S wordt voorgesteld op het autosalon van Detroit, begin Januari.

Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS

Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS

Deel dit bericht:

2 reacties op "Maserati Quattroporte Sport GT S facelift"

 1. Patrick 22-12-2008 om 14:01

  Beste,

  Eerst en voortal, de GTS is een nieuw model, en geen facelift. Misschien even nakijken en eventueel aanpassen?
  Deze S is eigenlijk de S van de facelift van de quattroporte. Kort gezegd, dit is de sportversie van een gefacelift model. Dus: een nieuw model.

  Daarnaast zie ik opnieuw geen bronvermelding. Ik bekijk de site regelmatig en betrap jullie er regelmatig op. Zulke zaken kan je beter vermijden want die kunnen je in een pak problemen terecht brengen.

  mvg

 2. PJS 22-12-2008 om 15:07

  De Sport GT S bestond al langer, http://www.groenlicht.be/2007/08/28/maserati-quattroporte-sport-gt-s/ en dit op basis van de vorige Quattroporte. Deze Sport GT S kan dus makkelijk de facelift van de vorige versie genoemd worden want deze is op basis van de Quattroporte facelift. Een volledig nieuw model is het dus zeker niet.

  “Deze S is eigenlijk de S van de facelift van de quattroporte. Kort gezegd, dit is de sportversie van een gefacelift model. Dus: een nieuw model.”

  Nu haal je twee zaken door mekaar, er is de Quattroporte S aan de ene kant en de Quattroporte Sport GT S aan de andere kant. Deze modellen zijn niet gelijk.

  Wat de bronvermelding betreft, moet ik de perstekst van Maserati als bron vermelden misschien? Zo ja, here you go: Maserati

Reageer

Reactie aan het plaatsen...