Straatversie Maserati MC Corse Concept?


We maakten al eerder kennis met de Maserati MC Corse Concept, de raceversie van de Maserati GranTurismo. De kans bestaat dat er ook een straatversie zal komen.

De MC Corse Concept is een echte racewagen en heeft dus nagenoeg geen interieur. Overal werd gewicht bespaard, er werd een rolkooi gemonteerd en veiligheidssystemen zoals ABS ontbreken. Bij een straatversie kan zoiets natuurlijk niet, dus zal de MC Corse Concept wel lichtjes aangepast moeten worden, maar ook niet teveel, zodat de wagen nog steeds als een rasechte racewagen aanvoelt.

De straatversie zal allicht nog steeds door de 4.7l V8 uit de GranTurismo S worden aangedreven en minstens 450 pk leveren, maar aangezien veiligheidssystemen als ABS en airbags op de straatversie wel aanwezig zullen zijn, zal de wagen wat meer gaan wegen. De kans bestaat dus dat Maserati als enige oplossing extra vermogen zal zien, wat wij wel zien zitten! Het interieur zal bij de overgang van racewagen naar straatwagen allicht niet teveel veranderingen ondergaan, omdat een pover interieur nu net dat cliënteel aanspreekt, dat Maserati wil aanspreken met een straatversie van een racewagen.

Wanneer we de straatversie te zien krijgen, is tot op heden onbekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...