Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept
Pininfarina heeft de Pininfarina B0 Concept voorgesteld, een project dat het gevolg is van een joint venture tussen Pininfarina en het Franse Bolloré.

We wisten jullie eerder al te melden dat Pininfarina met een elektrische wagen zou komen, nu heeft de Italiaanse coachbuilder ter ere van de recent overleden Andrea Pininfarina het B0 concept onthuld. 

De styling van de vierzits, vierdeurs hatchback is het werk van de Pininfarina Group, we zien een schattig stadswagentje dat wel iets weg heeft van de Volkswagen Up. Niet dat dat een schande is natuurlijk, milieuvriendelijke wagens moeten er vooral schattig uitzien, laat de benzineverslinders maar boos kijken.

Het vermogen van de Pininfarina B0 concept werd gerealiseerd door Bolloré’s LMP technologie en gebruikt een combinatie van batterijen en “supercapitators” (een gesofisticeerde energieopslag) aangevuld met zonnepanelen op het dak en de motorkap. De B0 Concept heeft een bereik van 250 km en kan volledig opgeladen worden door hem enkele uren op de stekker aan te sluiten. De topsnelheid van het B0 concept is 130 km/u en de sprint van 0 naar 60 km/u is voorbij in 6,3 seconden. 

De eerste Pininfarina B0’s moeten tegen eind 2009 verkocht worden. De productiecijfers hangen af van de beschikbaarheid van de batterijen. De kostprijs van de B0 is nog niet bekend.

Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept

Pininfarina B0 Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...