Concept: Volkswagen Golf plug-in hybride

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype
Volkswagen heeft een prototype van de Golf TwinDrive voorgesteld, dat is een Volkswagen Golf met plug-in hybride techniek.

De Volkswagen Golf TwinDrive heeft een maximaal vermogen van 176 pk dat door zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor wordt opgewekt. De TwinDrive beschikt over een intelligent besturingssysteem dat steeds de meest optimale combinatie van de elektromotor en verbrandingsmotor vastlegt.

In tegenstelling tot typische hybride systemen wordt volgens CEO Winterkorn de elektrische motor niet gebruikt als aanvulling aan de verbrandingsmotor maar is het vooral de elektromotor die het grote werk verricht en bijgestaan wordt door een diesel- of benzinemotor. De elektromotor zou een radius hebben van 50 kilometer terwijl de verbrandingsmotor voor een groter bereik ingezet kan worden.

Het verbruik per 100 kilometer zou op 8 kilowattuur en 2,5 liter brandstof liggen. Het TwinDrive-systeem zal vanaf 2010 in VW-modellen geplaatst worden.

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype

Volkswagen Twin Drive Plug-in hybrid prototype

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...