Audi schrapt Q7 Hybrid in VS door zwakke dollar

Audi Q7 Hybrid
De zwakke dollar zal de geplande Audi Q7 Hybrid in de Verenigde Staten voor een onbepaalde tijd doen opschorten. Dit heeft onderdirecteur Johan de Nysschen verklaard.

“Als je naar de huidige economische situatie kijkt dan is de Q7 Hybrid een zeer moeilijke wagen om zonder verlies te verkopen,” zei de Nysschen in Automotive News. Audi werkt wel verder aan zijn efficiënte dieselversie van de Q7 waarvan de Nysschen en zijn team verwachtten dat dit voor de Amerikaanse klanten zal voldoen. De zuinige dieselvariant zal binnen het jaar op de markt komen.

De dieselversie krijgt een 3 liter sterke V6 met 240 pk en 550 Nm koppel. Audi claimt dat de nieuwe motor 35 procent efficiënter is dan een vergelijkbare benzinemotor. De Q7 Hybrid zou 280 pk en 375 Nm koppel krijgen uit een 3.6 liter FSI en deze zou gekoppeld worden aan een 45 pk sterke elektromotor met 275 Nm koppel.

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...