Gadget: GPS in achteruitkijkspiegel

achteruitkijkspiegel GPS
We kennen MirrorPilot Navigator al van in de Artega GT, maar dit gadget vindt tegenwoordig meer en meer zijn weg naar andere wagens.

De MirrorPilot Navigator is een vervanging voor je huidige GPS systeem en beschikt over een 2,2inch scherm en een ingebouwde versterker. Ook is de GPS-ontvanger ingebouwd, wat betekent dat je de spiegel niet hoeft aan te sluiten op een bestaand systeem. Ideaal voor wagens die nog niet over GPS beschikken dus.

De kostprijs van dit gadget bedraagt ongeveer €700, wat natuurlijk niet weinig is. Voor die prijs krijg je wel een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. Aan veel kabels en zuignappen hoef je niet te denken. Het dingetje werkt trouwens op de batterij van de auto, dus over batterijen hoef je je ook geen zorgen te maken.

Als je je navigatie wil uitschakelen, zal het gedeelte waarin normaal de kaart geprojecteerd wordt weggaan en gewoon spiegel zijn. Het allergrootste voordeel van dit gadget is natuurlijk de veiligheid, je wordt namelijk minder afgeleid door naar de kaart te kijken, omdat je naast de kaart ook automatisch hetgeen achter je gebeurd ziet.

Het idee is natuurlijk schitterend, maar zoals je hier al kon lezen, heb ik mijn twijfels over kwaliteit van het systeem.

Nog enkele foto’s vanuit de Artega GT:

Deel dit bericht:

3 reacties op "Gadget: GPS in achteruitkijkspiegel"

 1. Kees 17-01-2011 om 13:50

  Leuk, ik heb bijna dezelfde gekocht voor een stuk minder bij http://www.scuderia-alfa.nl/Shop/product_info.php?products_id=122.
  Nog geen 100 Eur haha

 2. PJS 17-01-2011 om 13:55

  @Kees; duidelijk ook een groter scherm voor de navigatie! Het scherm in de achteruitkijkspiegel van de Artega is wel erg pietluttig klein!

 3. joschmets 22-05-2011 om 22:59

  Ik heb ook een mirror pilot in mijn kia, die ik net uit duitsland heb geimporteerd.
  Heelaas zit er geen kaart van europa in, dus ook Nederland niet.
  Dus als iemand mij hieraan kan helpen hou ik mij aanbevolen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...