Spyshots: Mini CUV Crossman

Mini crossman
Men neme een MINI Clubman en men verhoge hem. Het resultaat: de MINI Crossman. Meer spyshots bij Lees Verder.

Veel tape en bescherming kunnen we niet zien op deze foto. De MINI Crossman lijkt een flauw afkooksel van zijn broertje, de MINI Clubman. De achterkant zal waarschijnlijk identiek zijn aan die van de Clubman, de linkse zijkant ziet er ook redelijk identiek uit, alleen van de rechterkant hebben we geen beelden, wat spijtig is.

Het meest opvallende verschil is dat deze wagen hoger staat dan de MINI Clubman. Maar weliswaar niet veel hoger. Wel is de wielbasis een heel klein beetje langer gemaakt en heeft de Crossman ook een beetje meer bodemvrijheid. Of je met die bodemvrijheid ruw terrein zal aankunnen is een andere vraag natuurlijk waar ik het antwoord nu al op kan geven: neen.

Aan de achterkant kan je ziet dat ook aan de achterkant een differentieel is aangebracht, wat wijst op vierwielaandrijving. Of dit hem een all-terrain wagen zal maken, daar twijfel ik ten zeerste aan. Maar hij moet wel een modderige weg aankunnen me dunkt.

Verder vind ik dit concept persoonlijk compleet nutteloos. Ze hadden evengoed een Clubman kunnen maken met vierwielaandrijving. De bodemvrijheid lijkt mij een zeer kleine troef -voor zover je het een troef kan noemen- voor deze Crossman. De verkoop van deze wagen zal het moeten hebben van de marketing of van extravagante mensen die geld teveel hebben, denk ik.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar er wordt geschat dat dit dingetje ongeveer €26.900 zal kosten. Ongeveer €8.000 teveel naar mijn mening.

(via AutoExpress)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mini CUV Crossman"

  1. PJS 08-01-2008 om 11:35

    Hoe gemakkelijk, Clubman + 5cm hoger = Crossman. Goed bezig MINI.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...