Spyker leent 6.340.000 euro van Antonov

Spyker D12 Peking to Paris
Het Nederlandse Spyker heeft een akkoord bereikt met Russische investeerder Vladimir Antonov. Antonov leent 6.340.000 euro aan het verlieslatende Spyker.

Spyker had een volledige week gesprekken met de Russische investeerder. Antonov is eigenaar van de in Litouwen gevestigde Snoras bank. Deze bank leent Spyker nu 6.340.000 euro, hiermee wordt onder meer de lening van 4,5 miljoen euro van de Friesland Bank afbetaald. In ruil krijgt Snoras Spyker aandelen ter waarde van 9.275.000 euro.

De transactie zal vandaag gebeuren. Daarenboven staat Interim-directeur Hans Hugenholz vandaag ook zijn plek terug af aan ex-CEO Victor Muller, die opnieuw de hoogste functie in het bedrijf zal bekleden. Vanaf 21 januari neemt ook Antonov plaats in de Raad van Bestuur.

Spyker gaat het geld gebruiken om de C8 Long Wheelbase en de D12 Peking-to-Paris SSUV (foto boven) verder te ontwikkelen. “Na een zeer moeilijk 2007, hadden we ons geen mooiere afsluiting kunnen wensen,” aldus Victor Muller. “Spyker gaat hiermee een nieuwe fase in zijn geschiedenis in.”

Antonov is reeds bekend in de autowereld door de sponsoring van raceteams. Spyker kwam hem tegen in de pitstraat van Le Mans. Volgens Hans Hugenholtz, interim directeur bij Spyker staat hij te boek als een betrouwbare financier. “Het is een uiterst schone Rus.” Vladimir Antonov vergaarde zijn fortuin tijdens de roebelcrisis in 1998. Daarna kocht hij verschillende banken.

Victor Muller CEO Spyker

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...