Poppy lanceert deelwagens zonder vaste staanplaats in Leuven (2023)De bloedrode Poppy deelwagens zijn nu ook beschikbaar in en rondom Leuven, voor het eerst zonder vaste staanplaatsen.

Na recente lanceringen in Mechelen, Gent en Luik zijn de Poppy deelwagens nu ook neergestreken in Leuven! Met met meer dan 4.700 gezinnen en bedrijven die gebruik maken van een deelwagen is de stad van de Pietermannen (of Koeienschieters) zowaar een echte autodeelstad! Recentelijk werd de on-demand mobiliteit startup (of is het al een scale up?) Poppy officieel erkent als autodeelorganisatie waardoor deze nieuwe vorm van mobiliteit nog verder kunnen versterken.

Poppy start in Leuven met 30 wagens en één bestelwagen. Vanaf volgend jaar zou het aantal dan geleidelijk verhoogd worden, uiteraard mits enige interesse. In tegenstelling tot de andere steden waar Poppy actief is kunnen de zeer herkenbare (lees: rode) deelwagens gewoon achtergelaten worden op openbare parkeerplaatsen. Dit te Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele Dorp, Wilsele Putkapel, Wijgmaal, Kessel-Dal en Bovenveld! Ook richting een andere Poppy stad of luchthaven rijden is perfect mogelijk.

Poppy biedt de keuze om per kilometer, per minuut, per uur of per dag te betalen, zodat gebruikers de kosten van het gebruik kunnen optimaliseren in functie van hun verplaatsing. Parkeren in alle Poppy-zones in België is inbegrepen in de prijs net zoals de brandstof en verzekering. Er zijn ook geen inschrijving- of lidmaatschapskosten.

Meer informatie staat op hun website en app. Voor de twijfelaars (of liefhebbers) voorziet Poppy 20 euro startbudget met de LEUVEN20 promocode!